Mias Familjeblogg

Den magiska gränsen är passerad

Igår när storkillen var på tennisträning och lillkillen var på födelsedagskalas passade jag på att åka och handla lite. Min icke uttalade plan var att kolla på bebiskläder. Eventuellt köpa det första plagget. Det är något magiskt just med att handla det första plagget till bebisen. För mig är det som att bekräfta det nya lilla livet på ett nästan riskabelt sätt och jag har inte vågat köpa något förrän jag vet att det är stor sannolikhet att bebisen kommer klara sig ifall något går fel. Kanske är det en instinkt att skydda sig mot hjärtesorg genom att inte våga ta bebisen för given?

Vad gäller bebiskläder så har jag förresten inte ett plagg sparat från killarna. Jo, en fantastisk liten stickad hoodie som min mamma stickade till Zeb när han var bebis, men det är också allt. Allt annat är bortskänkt till vänner eller välgörenhet för länge sedan.image

image

Jag passade på att köpa hem lite fika också. Ibland är det extra skönt att köpa färdigt. I köpcentrat finns ett fik som har mängder med raw food-alternativ så jag köpte dessa goda choklad/goji-kakor, lite fröknäcke utan vare sig gluten eller mjölk, en blodapelsinjuice från Naturfrisk och en färskpressad juice av äpple, morot, rödbeta, citron och ingefära från Naked Juice Bar.

Hur som, jag stod där i affären och höll och klämde på bebisplaggen och till sist bestämde jag mig för att idag skulle bli dagen då jag handlade de första kläderna. Jag hittade en helt fantastisk ny serie med bebiskläder på Åhlens – allt ekologiskt och i de mjukaste tyger utan lappar eller andra konstigheter. Jag hade otroligt svårt att välja storleken för nyfödda (50) eftersom det kändes så yttepyttelitet att jag hade svårt att övertyga mig själv om att bebisen faktiskt kommer ut sådär liten. Så det blev några varianter i storlekar mellan 50 och 62. Visar några nedan. (Min plan är försöka hålla mig till att köpa ett fåtal plagg själv och förlita mig på att det tillkommer lite extra plagg från höger och vänster.)photo(14)

En underbart mjuk och lövtunn body som jag tror passar perfekt för en nyfödd sommarbebis. Här beige i storlek 50, men jag köpte den i flera storlekar och färger.photo(13)

Så jädra söta brallor. Köpte ett par vita i storlek 56 och ett par grå i storlek 50. Samma body som överst fast ljusgrå.

photo(16)

En lite varmare outfit som jag köpte i storlek 56. Passar bra till kallare dagar under sensommaren.

photo(15)

Kunde inte motstå den här koftan och köpte den största outfiten i storlek 62. Det blir lagom till sen höst.

Jag köpte även några grejor i ljust grönt som inte är med på bilderna. Och lite till mig själv. Det blev ett träarmband och en gravidbaddräkt. Eller den var inte gjord speciellt för gravida, men just de modeller som är heta nu med rynk (=extra tyg) över magen passar super för gravidmagar om man går upp en storlek eller två. Eftersom min baddräkt ska hålla ända fram till förlossning (juli) gick jag upp två storlekar. Man får ju vara lite smart!

image

image

Nu är min shoppingkvot fylld på ett tag och jag känner mig lite lugnare i att jag i alla fall har börjat planera lite inför bebisens ankomst. Nu är det bara allt det andra kvar. Typ babyskydd. Och någon form av sovplats. Och ett skötbord. Men jag vet inte hur mycket som verkligen behövs. Vi har det absolut viktigaste på plats, dvs vagnen. Och med vagn, blöjor, babyskydd och några ombyten klarar man sig ändå ett par månader. Det är min plan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]