Mias Familjeblogg

Att resa eller inte resa – det är frågan

Jag har några resor kvar innan den här graviditeten är till ända och jag känner mig väldigt kluven inför hur jag ska göra. De flesta av resorna är jobbrelaterade och innebär flygturer härsan och tvärsan över Europa eller vår glob. Nästa planerade resa är till USA om två veckor och jag måste verkligen bestämma mig nu i dagarna för hur jag vill göra eftersom biljetterna måste bokas.

På minuslistan

 • Flygtur över havet vilket jag avskyr. Ännu värre efter senaste olyckan.
 • Att lämna killarna och mannen i en vecka
 • Fysiskt ansträngande resa med mycket packning, lång flygtur, lång biltur och tåg
 • En stor psykisk påfrestning att streta emot den intuitivt boande hemmamamman jag har blivit av graviditetshormonerna

 

På pluslistan

 • Kul workshop med härliga människor
 • En sista vårhelg med fik o shopping o strosande i New York innan bebisbubblan tar vid
 • Får träffa en av mina allra allra bästa vänner som bor i NY sedan lång tid tillbaka för egen tjejsnackstid o mys o promenader en hel helg. Att hon dessutom också är gravid och ska ha sitt andra barn två dagar innan mig är bara helt galet

 

Så här såg det ut senast jag var över, i slutet på sommaren.

8b8cf7baffd811e2803b22000aaa07e6_7

50d7b8c2009511e3bd9b22000aa82186_7  57a91d84023a11e399e522000a9e28c4_7e1b85e90023a11e3b79d22000a9e5e12_767e691a202a011e3aa6722000a9f393e_7

18e84082031d11e3af4522000a1f8f13_7c3c494e8031c11e3a9ea22000ae81462_7Jag handlade mig bland annat fördärvad på Lululemon (en affär med yoga o löparkläder), sprang en mil om dagen i fem dagar (både på löpband och fantastiska trailways) och spenderade flera kvällar och nätter på min väns veranda med vin och tjejsnack. Om jag åker över denna gången står följande på listan (utöver jobb och umgänge alltså):

 • Lululemon igen (mer yoga- och löparkläder helt enkelt)
 • John Masters Organics (hårsalong och hårprodukter)
 • testa några riktigt bra Raw Food restauranger o fik på Manhattan
 • MOMA – jag vet inte hur många gånger jag har varit i NY men jag har fasen aldrig lyckats få till ett besök där

 

Kanske hade det känts bättre om jag fick med mig mannen över. Att ha någon att hålla i handen och en axel att gråta mot när flygskräcken sätter i. (Förra resan fick min chef ta den rollen) Det kanske blir lättare för barnen också – att spendera en hel helg hemma hos sin älskade mormor och morfar istället för här hemma där det blir så uppenbart att en av oss föräldrar är bortrest. Aaaah så svårt! Hade jag inte varit gravid hade pluslistan vägt över med marginal. Nu är det tyvärr lika. Kanske till och med att minuslistan väger över såpass att jag behöver en rejäl knuff för att åka. Jag är gravid.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]