Mias Familjeblogg

Femton liter såpa och födelsemärken som försvinner

Ibland får man sig en tankeställare. Som när man hämtar ut en leverans på en beställning man gjort av femton liter såpa och alla undrar vad man ska ha den till – damen som lämnar ut den, familj, vänner. Då undrar jag för mig själv – är jag lite udda som badar i såpa eller kan jag fortfarande klassas som bara vanligt hälsosam?image

Men svaret finns som alltid inuti en själv. Bara jag vet vad jag mår bäst av och vad som fungerar för mig. Bara jag vet hur stor skillnad ett såpabad gör på just min kropp. Bara jag känner den underbart avslappnade känslan i kroppen efter badet och bara jag ser att mina många födelsemärken sakta men säkert fälls ur och försvinner från min hud.

En klok kvinna här i världen är onekligen Sanna Ehdin. Hennes hemsida och blogg är en guldgruva för såna som jag som älskar hemmakurer, nytänkande och tron på kroppens egen förmåga till läkande. Hon förmedlar ett naturligt och positivt hälsotänk helt enkelt. De kurer jag verkligen har tagit till mig därifrån är leverrening, tarmsköljning och såpabad. Både leverrening och tarmsköljning är heta och omdebatterade ämnen som jag inte hade planerat att gå in på just nu, men min generella inställning är att folk får tycka och tro vad de vill. De klokaste personer jag känner är nyfikna och undviker att döma innan de själva har bildat sig en uppfattning. Och vad gäller just kurerna ovan så blir merparten övertygade om effekten så snart de vågar prova. De mest dömande är också de som aldrig skulle prova själva. Och det är oftast deras egen förlust.

Såpabad eller epsombad (jag varierar mellan de två) tar jag regelbundet numer. Minst en gång i veckan. Ibland tre. Receptet är enkelt och principen densamma – i ett badkar med varmt vatten slänger man i antingen 3 dl såpa eller 3 dl epsomsalt.

Epsombad – verkar avslappnande och kramplösande på muskler och leder. Epsomsaltet (kallas även bittersalt) består av 100% ren magnesiumsulfat, gör din kropp basisk och din hud fantastiskt len. Jag beställer mitt från bodystore.com.

Såpabad – basar upp kroppen och låter den dumpa AGE-komplex genom huden vilket både bleker födelsemärken och hjälper kroppen och huden att föryngras. Såpa tillverkas av tallolja och är en ren naturprodukt. 

Du kan läsa Sannas inlägg om såpabadets verkan här: http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/age_komplex_speeds_aging

Tillbaka till min leverans. Istället för att släpa hem flaska på flaska av Grumme gulsåpa som jag snabbt gör slut på, så har jag nu alltså köpt lite större förpackningar av en ännu lite bättre såpa, Hälsingesåpa. Jag är strålande nöjd. Och så får väl damen i kassan helt enkelt tycka och tro vad hon vill. Det har faktiskt inte jag med att göra.


3 comments on “Femton liter såpa och födelsemärken som försvinner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]