Mias Familjeblogg

Konsten att bara vara

Idag har jag praktiserat konsten att bara vara. En ledig helg med underbart väder på vårkanten är ju som bäddad för att dra igång projekt och det är vanligtvis vad jag skulle gjort en dag som denna, men idag var jag alldeles för mör i kroppen för att dra igång något. Mitt 50-minuters lunchsim igår drog iväg till 2000 m i ren frustration över att jag hade glömt badmössan hemma och därför inte kunde crawla (hår i ögonen). Så jag simmade på i hopp om att få upp ett ordentligt flås men lyckades inte riktigt utan fick istället köra tills musklerna var trötta. Och det blev de.

Så idag när jag vaknade var jag mör som en mört (eller vad det nu är man säger…) Och med vädret på min sida, vad passade väl bättre än att inta horisontalläge i soffan i solen och ändå samtidigt kunna hänga med barnen som lekte med vattenbanor i shorts och t-shirt(!) en meter därifrån. (Notera att lillkillen senast igår hade sin overall på sig på dagis eftersom det var kallt på morgonen.) imageNotera också att jag var tvungen att klä av mig till bara linne efter några minuter eftersom det blev grymt varmt.

imageAvancerad båtbanekörning.

imageGatu-tennis.

Under eftermiddagen föll lusten på att testa två av rörorna ur reklambladet jag berättade om häromdagen så jag körde världens storhandling (till röror, juicer, middag och fröbröd – det blir bak imorgon) och satte igång. Rörorna blev supergoda och kan användas till dipp, på kex, till pasta, till kött eller som tillbehör till i princip vad som helst! Jag hittade alla ingredienser ekologiska på Ica Maxi idag förutom paprika, rödlök, vitlök, pistage- och pinjenötter. Jag ändrade pyttelite i receptet och landade på det här:

image

Svamppesto (den gröna)

 • 1/2 dl mandlar
 • 1/2 dl pistagenötter (jag använde osaltade)
 • 400g svamp (jag använde 250g champinjoner och 150g kantareller. Det hade funkat med bara champinjoner också)
 • 1 kruka basilika
 • 1 kruka timjan
 • 4 vitlöksklyftor
 • 3/4 dl olivolja
 • havssalt
 • peppar

Allt rörs ihop i mixern. Jag mixade nötterna först och hällde sedan ut dem tillfälligt, hällde i allt det andra och la sedan tillbaka de mixade nötterna överst. På så sätt slipper allt fastna i botten.

Tapernade (den svarta)

 • 1/2 dl mandlar
 • 2 msk pinjenötter
 • 400g urkärnade svarta oliver
 • 1/2 röd paprika
 • 6 soltorkade tomater
 • 1/2 rödlök (ta en liten eller använd mindre än halva, annars blir det väldigt lökstarkt)

Allt mixas ihop och precis som ovan så mixade jag nötterna först och sedan resten. Nu står resten av rörorna (det som inte är uppätet) i fina glasburkar i kylen. Blir lunch imorgon.

Nu släcker vi!


One comment on “Konsten att bara vara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]