Mias Familjeblogg

Väskan är packad

Väskan är packad, jobbet är förberett och tvätten är tvättad. Barnen sover i sina sängar och jag sitter här på sänggaveln och lyssnar på deras snusande och försöker mota bort en stor klump i halsen och världens resefeber. Jag vill verkligen resa. Det ska bli så roligt och jag vet att jag älskar känslorna när jag sitter där på flygplatsen. Att vara på väg någonstans. Att jorden är gränslös. Att allt är nära och tillgängligt. Att en vecka är en oändligt kort tid att hinna med allt det där roliga. Men samtidigt vill jag gråta av kärlek när jag tittar på mina barn. Hur kan jag lämna dem? En vecka är plötsligt så oändligt lång tid. USA så oändligt långt bort. Min femåring tycker det är jobbigt att jag ska åka, men han accepterar det på ett nytt sätt än sist. Han gråter inte. Jag ser att han försöker vara stor. Biter ihop. Men han upplever samma känslor som jag därinne. Kaosartad längtan redan innan vi skiljts åt. Och jag tänker för mig själv att det är detta som är det allra jobbigaste. Vetskapen om att all tid ifrån varandra precis ska börja. Ett hej då som lurar runt hörnet. Hur överlever människan som varelse att leva skild från sina barn eller sina föräldrar? Det är på något vis ändå många som tvingas till det. En jobbig tanke just nu.

Idag har vi i alla fall haft mysigaste eftermiddagen tillsammans med simskola och obligatorisk efter-simskola-smoothie-stund. Det blev en grann och färgglad trippel denna gången. image

 

Sedan sprang vi till bilen i en hagelskur. Barnen tyckte det var helkul och fångade hagelkorn som om det vore värsta tävlingen. Jag kände mig plötsligt otroligt nöjd över att jag hade prioriterat att lämna bilen på verkstaden igår för att fixa de trasiga vindrutetorkarna. Det hade varit lurigt att köra hem idag annars kan jag lova. När jag tänker på det har jag fortfarande svårt att förstå att barnen var ute och lekte i linne och shorts i helgen. För nu är det kallt igen. Även om morgonen var så här fin.

image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]