Mias Familjeblogg

Tidig morgon på andra sidan Atlanten

Att resa västerut får ju ofta den rätt trevliga bieffekten att man blir grymt morgonpigg i några dagar. Imorse vaknade jag alltså klockan fem och hjärnan var helt övertygad om att den hade sovit klart. Eftersom det fortfarande var mörkt låg jag kvar någon timme innan jag gick upp, men sedan drog jag på mig mina Merrells och min Houdini och tog en lång morgonpromenad längs med North Country trailway innan resten av huset vaknade. Det var en del morgonpigga varelser uppe och jag mötte fem enorma rådjur, en räv, några cyklister och några fiskare. Jag tog chansen att ringa hem och prata med familjen och barnen. Barnen har just nu en myshelg hemma hos mormor och morfar och var väldigt nöjda och glada vilket kändes extra bra i mammahjärtat.imageEn helt magisk miljö här strax norr om NY där jag just nu befinner mig. Det påminner starkt om Twin Peaks vart man än vänder sig. Vi bor till och med på en Saw Mill River Road.image North County Trailway norr om NYimageEn morgonpigg varelse. Eller två förresten.imageGrötfrukost åt hungriga gravidmagar. 

Under promenaden funderade jag lite för mig själv på det här med livet. Det första som hände igår när jag vaknade upp här på andra sidan Atlanten var att min farfar samtidigt dog hemma i Sverige. Han var gammal och min sista familjemedlem ur den äldre generationen kvar i livet, men oavsett förutsättningar så är döden alltid sorglig och väcker funderingar. Imorse kändes cirkeln så tydligt – han lämnade livet här med nästan hundra års minnen och erfarenheter för att i någon form få återförenas med min farmor där på andra sidan. Få ro. Samtidigt går jag här med ett nytt liv i magen som precis ska börja. Helt tomt på erfarenheter, helt nytt. En liten människa som snart ska kastas ut i vår kaotiska värld. För att skapa sina egna minnen och erfarenheter. Och så där håller det på. I tusentals och åter tusentals år. Gamla själar ger plats åt nya.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]