Mias Familjeblogg

Vad Manhattan har bjudit på så här långt

Två dagar har spenderats inne på Manhattan så här långt och en tredje väntar imorgon. Den första dagen strosade vi i de södra delarna i West Village/Soho och idag blev det längre upp, området mellan Central Park och Grand Central. Det är helt olika stil på områdena. West Village är inte speciellt turistigt utan är en ‘medveten’ stadsdel där det är enkelt att hitta riktigt bra mat och en massa eko-butiker. Vi sprang bland annat på en raw-food bar där vi beställde varsin vetegrässhot och köpte paranötssmör (mums) och så betade vi av tre av mina måsten – John Masters organics som säljer ekologiska hårprodukter, en eko-babybutik som heter Giggle och Lululemon som har yoga- o löparkläder. Jag gick hårt åt alla tre butikerna… Visar senare vad jag köpt med mig hem.  

imageHär pressas det vetegräs.

imageOch så här fina blev de. Supergoda med lite lätt lakritssmak? Apelsinen efteråt var en hit. Just den kombon har jag inte testat förut.  

imageInne på John Masters organics. Med så stora lokaler i poppis kvarter och endast ett tjugotal produkter på hyllorna måste konceptet vara lyckat…

imageResultatet av ett besök på Giggle som säljer ekologiska barnpryttlar.

Idag var det äntligen strålande sol och lite varmare (här har varit betydligt kallare än hemma hittills) så efter ett besök på MoMA (äntligen!) hängdes det i Central Park, där det blev lunch på en parkbänk i solen. Väldigt mycket mer folk än i West Village, men ändå relativt lugnt för att vara NYC.

imageBåde lunch och middag såg ungefär ut såhär idag.

imageimageVackra vyer från Central Park, som var helt fullknökad med folk som ville ut i den första vårsolen.

imageReklampelarna på Broadway. Ett måste att gå förbi om man är i krokarna. Coca-cola har tydligen pengarna som krävs för att visas på första parkett. Känns lite omodernt.

På MoMA pågick det som vanligt olika utställningar inom ett antal olika områden (måleri, skulptur, design o arkitektur, foto etc.) och jag tyckte (inte oväntat) klart bäst om foto-delen, helt enkelt för att foto intresserar mig mest. En intressant grej med MoMAs musei-shop var att det kändes exakt som att gå runt på Designtorget hemma i Sverige. Där var väldigt mycket nordisk design (Iittala, Kaj Boysen, Arne Jacobsen m.fl.) och det kändes nästan lite trist eftersom det var mycket jag hade sett förut. Men det gällde som tur var bara shopen.

imageMoMAs utegård.

imageJag tror han gillar henne…

imageDagens favorit nummer ett.

imageDagens favorit nummer två.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]