Mias Familjeblogg

Att utmana sin trygghetszon

 

Kört bil på Manhattan i rusningstrafik – check!

Jag älskar att köra bil. Det är en slags frihetskänsla över det – att man kan ta sig vart man vill, när man vill. Från dörr till dörr. Så denna resan hade jag besämt mig för att hyra en bil istället för att asa tunga väskor upp och ner på tåg och in o ut ur taxi-bilar. Att kunna kombinera jobb i Philadelphia med en helg i NY kräver ändå ett visst mått av resande även efter det att flyget har landat. Typ 23 mil enkel väg på upp till sex-filiga motorvägar.

Jag hade tänkt att köra den sträckan direkt från flygplatsen förra veckan, men när jag landade var jag jetlaggad och trött efter en 18-timmars resa, det regnade och var mörkt och jag kom på att jag aldrig har kört bil i USA förut och att bilen var en helt ny modell jag heller aldrig kört. Så klok som jag ändå kan vara ibland letade jag istället upp ett hotell i ösregnet, vilket inte var det allra lättaste eftersom alla hotell var fullbelagda pga av någon slags mässa som var i stan. På det femte hotellet var jag nära att ge upp när jag äntligen fick tag i ett rum. På ett supertrevligt hotell. Med supertrevlig personal. Med en jättestor skön säng. Och jag var tvungen att fälla en tår av lättnad över att äntligen få stupa i säng. Då var klockan motsvarande fem på morgonen hemma i Sverige och jag hade varit på resande fot sedan morgonen dagen innan.

Hur som helst, dagen efter var jag betydligt piggare och körde in till Manhattan och till skillnad från kvällen innan, så kände jag någonstans på vägen mellan Philadelphia och New York att jag hade full kontroll över situationen. Hyrbilen som handen i handsken. Levererande GPS. Hjärnan alert efter en skön natts hotellsömn. Så trots trist väder (=duggregn) och mycket trafik bestämde jag mig för att åka ända in till Wall street och hämta upp min vän. Hur svårt kunde det vara att köra där liksom?

Inte alls visade det sig. Det finns nog betydligt jobbigare ställen att köra på. Och summan av kardemumman är att var man än kör, så är det ju på nåt sätt alltid samma sak som måste kontrolleras – en bil, en väg och andra trafikanter. Och så får man ta för sig lite helt enkelt. Ingen som väntar på att släppa in en i sin fil direkt, men hyfsat stor tolerans för lite tokiga moves vid felkörning. (Inte att jag behövde testa det dock…) Vi lämnade Manhattan i rusningstrafik samma eftermiddag.

image

Mitt vrålåk till bil. Jag var tvungen att välja en lite uppskalad klass för att kunna få GPS i bilen och det var ett klart MÅSTE.

Några dagar senare körde jag återigen in för en dag på Manhattan på väg ner mot Philadelphia. Vi kom in på fel sida och var tvungen att åka längs med och över hela Manhattan för att komma rätt. Och på nåt sätt var det supertrevligt. Jag fick se ställen jag inte hade sett annars. Typ hela Harlem. Och Colombia University. Och de überrika kvarteren norr om Central Park.

När jag skulle vidare söderöver körde jag fel för första gången. Hamnade på fel motorväg, också i rusningstrafik. Började ångra mig, känna mig lite tveksam till att jag skulle reda ut det jag höll på med. Jag hamnade på Brooklyn Bridge. Precis när man körde upp på bron stod det en skylt ‘Life is worth living’. Och genast kändes allt väldigt mycket lättare. Här sitter jag och är orolig, för vad? Att köra bil på en fantastisk bro i en fantastisk stad. Samtidigt finns det människor som har det så jobbigt att de faktiskt väljer att hoppa ner från den här bron. Ner mot en väldigt säker död. Jag undrar om den där skylten har räddat några liv? Jag hoppas det. Även om det bara var en skylt så kändes den helt vänlig. Som att någon verkligen menade vad där stod.

  image

Brooklyn Bridge. Med till synes lite trafik, men det är bara en tillfällighet för att jag just har kört ut ur en vägtull. Några minuter senare var det fullständigt stopp.

Nu i efterhand när de här bilresorna är gjorda känner jag mig stark och stolt. Som att jag har klarat av något svårt och förtjänar en klapp på axeln. Lite beröm. För jag var ju modig. Orädd och kapabel. Och det känns ju alltid bra. För om någon hade frågat mig sist jag var här om jag hade kunnat tänka mig att köra på Manhattan i rusningstrafik hade jag garanterat svarat nej tack. Och nu befinner jag mig ändå här – på andra sidan erfarenheten, nöjd och med aningens större trygghetszon. 

image image image

Det blev även annan typ av körning. Uppe i bergen. På übervackra vägar utan trafik. Med härlig utsikt och natur. Helt bekymmerlöst faktiskt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]