Mias Familjeblogg

Happy fellow

Jag och lill-killen har pratat mycket om min resa. Han kände att jag var borta länge och nu vet jag inte vem som myser mest över att jag är hemma igen, han eller jag. Men han är också väldigt nöjd med att veta att det inte blir någon mer sådan långresa för mig på ett bra tag. Max någon natt eller två är det för kvarvarande resor och det känner vi båda är helt okej.

Presenterna jag hade med mig hem till killarna har varit en hit! (Bland annat en Batman t-shirt med avtagbar mantel till lill-killen som nu har suttit på i tre dygn.) Idag kom de i sin tur hem strålande glada med en överraskning. De hade plockat vitsippor till mig – världens bästa mamma! Jag dog av ömhet inuti och undrar hur man någonsin kan förklara tillräckligt för dem hur viktiga de är.

imageEftersom killarna tycker att det är själva blomman som är det viktiga plockade de av stjälken vid ungefär en cm. Därför fick det bli en tjusig vatteninstallation.

image imageHär är en lycklig kille i sin nya favvotröja med mantel. Jag kunde heller inte motstå denna som också fick följa med hem. Vi har bestämt att jag ska sy en lite längre svart mantel till så att han kan välja efter humör och behov. Igår tvingade han mig också att leta fram hans simfötter och de har kompletterat outfiten sedan dess. Han längtar efter badväder kan jag tillägga…

Idag började förresten min gravidyoga lagom till att jag nu har gått in i vecka 28. Jag går på en yogastudio som heter Prebalans här i Helsingborg och första passet var extremt tillfredsställande för både kropp och själ. Mycket teknik i grundpositioner som ger styrka, fokus på andning, teknik för korrekta knipövningar osv. Ett rätt fysiskt pass som med anpassade övningar går ut på att förbereda kroppen inför den tuffa slutprestationen (förlossningen) och snabb återhämtning därefter. Precis det jag vill ha och behöver!

imageSå här vacker kan man vara när man ska på gravidyoga… Byxorna, det jag egentligen är ute efter att visa, är ett par gravidtights som jag köpte på A Pea in the Pod i USA. Vrålhärliga och tunna med superstretchig(!!!), mjuk mudd. Mudden är den mörkgrå som jag har valt att vika ner, men egentligen är det nog tänkt att den ska gå upp över magen. Jag klarar dock inte av att ha något upp över magen alls, inte ens den mjukaste mudd. Jag får sammandragningar direkt. Jag köpte även ett par likadana långa leggings i svart och någonting säger mig att jag kommer bo i dem här på hemmaplan ända fram tills det är dags.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]