Mias Familjeblogg

Löpning med barnen

Igår tog mannen med barnen ut på varsin löptur. Jag har varit ute med storkillen någon gång förut på en kortrunda (typ 2 km) och de har varit med i några minilopp för skojs skull, men nu var det ett tag sedan. Storkillen var supertaggad och förstår helt vad det innebär att springa lite längre och lite långsammare. Lillkillen vill bara springa snabbt men blev så ledsen när vi sa att det kanske var lite för långt för honom att springa med de andra, så vi körde ett upplägg där de fick varsin runda istället. Storkillen började och sprang 3 km. Han kom tillbaka överlycklig och endorfinrusig och då var det lillkillens tur att springa sin runda på 2 km. Men storkillen var vid det laget så taggad så han sprang med på den rundan med och fick alltså ihop hela fem km! Lillkillen fick med alla sina uppvärmningsrusher säkert ihop närmre tre. Jag blev sjukt imponerad av dem båda två. Inga stopp. Inget klagande. Bara stora leenden och vrålfniss över spagettibenen när de var i mål. Idag är de båda lite möra i benen och storkillen går lite stelare än vanligt, men så lägligt att vädret är lite tristare och vi har en innefixardag idag då.

imageStorkillen ger sig iväg på sin rundaimageLillkillen rushar det snabbaste han orkar i väntan på sin runda

En dröm för mig hade verkligen varit om något av barnen (eller båda såklart) blev löparbitet och ville följa med mig ut på mina rundor sen när jag börjar springa igen. Jag tror att alla barn föds med någon slags löparglädje (eller glädje i att röra sig i största allmänhet – att hoppa, springa och skutta) och tänk om man hade lyckats få dem att bibehålla den glädjen genom barndomen istället för att någon gång eventuellt återfinna den i trettioårsåldern igen. Det hade ju varit fantastiskt att få med sig. (Jepps, nu blev detta just ett konkret mål för mig.) Om vi lyckas göra det här till en bra vana nu i sommar så kommer det garanterat bli dom som får vänta in mig på våra första rundor ihop till hösten…

Själv har jag precis kommit hem från dagens gravidyoga. Det var fysiskt lite tuffare idag och det var grymt skönt för kroppen. Nu är magen stenhård (jag måste verkligen beställa nytt epsomsalt snarast så jag kan återuppta mina magnesiumbad för jag börjar få rätt mycket sammandragningar) men annars är jag skönt avslappnad i hela kroppen. Och lite starkare.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]