Mias Familjeblogg

Är det fler än jag som kämpar mot sötsug efter påsken?

Tyvärr är jag sådan att min kropp och hjärna triggar igång fullständigt på socker. Det gör att varje gång jag faller för frestelsen så blir det en 2-3 dagars resa att vänja av kroppen från suget igen. Väldigt sällan värt det helt enkelt. Men i påsk blev det socker och nu kämpar jag för att komma förbi de jobbiga dagar som krävs.

Jag har utvecklat en del fantastiska trix för att lura hjärnan att tro att den får socker under de jobbiga dygnen. Jag upplever att det är lättare om jag äter mycket naturligt sött de första dagarna (frukt och naturlig sötma triggar inte mitt sötsug på alls samma sätt) och om jag ser till att få i mig mängder med nyttigheter samtidigt. Här kommer mina absoluta favoriter:

Världens bästa chokladmoussesubstitut. Raw.

Om man mixar den här moussen riktigt riktigt slät så tror både hjärna, tunga och ögon att det är vanlig, sockrad chokladmousse. Och det bästa är att den är så full av nyttigheter att du kan köra den varenda kväll tills sockersuget är som bortblåst.

 

chokladmousse

 • 1/2 mogen avokado
 • 1 liten mogen ekobanan
 • 3-4 msk raw kakao
 • Lite vaniljpulver (krossad vaniljstång)
 • Lite naturell olja (t.ex. valnötsolja)
 • Lite agavesirap
 • Pyttelite mandel-, havre- eller rismjölk

 

Grape- och ingefärajuice

Den här juicen är perfekt för att dämpa sötsuget med sin starka och syrliga smak. Jag skalar bort skinnet på varje klyfta av grapefrukten och använder alltså bara fruktköttet. Sedan mixar jag noga.

Grape- och ingefärajuice

 • 1 riktigt mogen ekologisk grapefrukt
 • 1 cm riven ingefära
 • 1 msk olja (perfekt att blanda i sin linfröolja eller Udo's choice eftersom resten av drinken har så överväldigande smak att den lite skarpa oljesmaken försvinner)

 

 

Chia- och bananplättar (favorit i repris)

De här plättarna är fantastiska när kroppen är sötsugen men tror att den är hungrig. De går också löjligt fort att svira ihop om man faktiskt är hungrig och lockas av att falla för något snabbt (och sött) istället för riktig mat.

image

 • 1 banan
 • 1 ägg
 • 1-2 msk chiafrön
 • kokosolja att steka i
 • hallon eller nåt annat gott att ha på
 • lite agavesirap ovanpå

 

Nu kämpar vi på! Jag tror jag ska satsa på chokladmoussen nu. De andra två korten har jag redan kört...


3 comments on “Är det fler än jag som kämpar mot sötsug efter påsken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]