Mias Familjeblogg

Vecka 30

Igår gick jag in i vecka 30 och påbörjar nu min sista (tunga?) fjärdedel av graviditeten. För att stävja tyngdlagen och känna mig lätt började jag morgonen med nötter och massor av grön juice, typ fyra glas. Jag känner mig törstigare än vanligt för tillfället men har svårt att dricka tillräckligt med vatten eftersom det känns som att det rent volymmässigt inte får plats i kroppen. Kör därför lite mer juicer än vanligt så att jag får i mig vätska, men samtidigt en massa näring så att jag slipper fylla på med lika mycket fast mat. Man får ju vara smart!image

Grön juice

  • 1 påse stjälkselleri
  • 2 gurkor
  • 4 gröna äpplen
  • 1 påse färsk babyspenat
  • 1 näve ruccola
  • 1 avokado

Selleri, gurka och äpplen körs i juicern. Sedan häller jag den juicade vätskan, avokado och sallad i mixern och kör.

Jag känner mig just nu otroligt kluven till min graviditet. Å ena sidan vill jag inte att den ska ta slut. Veckorna bara rusar iväg och eftersom jag vet att detta blir min sista (planerade) graviditet så känns det lite vemodigt att den snart tar slut. Jag har inte direkt älskat att vara gravid någon av gångerna, men denna gången känner jag mig väldigt tillfreds i både kropp och själ (jag ska påminna mig själv om att jag sa det om några veckor).

Å andra sidan har jag börja längta otroligt mycket efter lillebror som ligger därinne i magen (Har jag berättat att det blir en lillebror? Det blir det!) och vill att han ska komma ut så att vi kan få se vem det är och bebisgosa ihjäl oss. Det känns som att hela graviditeten är full av faser där man vill, men inte nödvändigtvis bör, tänka för långt i förväg eftersom det kan resultera i en helt outhärdligt längtan efter något som ligger flera veckor fram i tiden. Och flera veckor i en graviditet kan kännas långt som en rymdresa. Eller kort som en vindpust. Ambivalent? Jag säger ju det!

928516_707717235958742_574976328_nDen enda bilden vi har på lillebror än så länge. Vem är han? Det är otroligt svårt att tänka sig ytterligare en blandning av mig och mannen, så det blir lätt att vi tänker på honom som antingen en till Jack eller en till Zeb. Och det kommer det ju garanterat inte vara.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]