Mias Familjeblogg

Hundra projekt

Phu! Nu slänger jag min möra kropp i soffan. Efter att långhelgen började med väldigt mycket umgänge med både släkt och vänner i olika konstellationer (och på olika orter), så blev det här även helgen då hundra projekt påbörjades och avslutades. En soffa såldes, ett helt våningsplan möblerades om, det syddes gardiner, strängades om en gitarr, deklarerades, planterades, det vertikalskars gräsmattor och det rensades maskrosor. Men framför allt så har vi spenderat en massa tid i köket. Mannen har lagat goda middagar och idag har jag stått i köket nästan hela dagen. Det började med att fruktskålen behövde rensas och att juicemaskinen åkte fram. Sedan bakades det bröd, bananmuffins och chokladmuffins, gjordes smoothies, juicer och chiapuddingar. Med facit i hand skulle man kunna tro att vi boar hela familjen.image

image I lördags gav mannen barnen två recept-alternativ till middag att välja mellan. De valde enhälligt den här torskryggen med musselsås som var en hit! Recept från näst senaste numret av Allt om Mat.imageimageMannen och storkillen planterade jordgubbsplantor i odlingslådorna. Nu väntar vi tålmodigt på att de ska föröka sig och så småningom explodera av jordgubbar. Tror ni vi kan skörda imorgon?imageJag och Batman fyllde frysen med nya fröbröd. imageReceptet till det här fabulösa gluten- och mjölkfria brödet som jag har skrivit om många gånger förut finns här.imageimageSedan har det juicats och gjorts smoothies i massor. Här en morots-, citron- och apelsinjuice. 5 apelsiner, 2 citroner och 1/2 kg morötter blir en dryg liter i juicecentrifugen.imageGrape- och ingefärajuice. Fruktköttet från 1 grapefrukt mixas med riven ingefära och 1 msk linfröolja. Blir till ett glas juice. Lite pill att skala varenda klyfta, men så värt det i slutändan. image Vardagsfavoriten: jordgubbssmoothie! Mixa 1-2 bananer, 1 dl jordgubbar, 1-2 msk chiafrön eller linfrön, 1 msk olja, några dl mandelmjölk, kokosmjölk och/eller rismjölk beroende på mängd, smak och konsistens som önskas. Den här kan man såklart variera med vilka bär som helst. Jag kör dem oftast rena med hallon, jordgubb, mango eller blåbär, men vilken blandning som helst dem emellan fungerar ju.imageOch så lite bakning. Chokladmuffins enligt det här receptet, fast med Ghi/Ghee istället för kokosolja. Men jag lät dem tyvärr vara i ugnen lite för länge… Muffinsen går förresten utmärkt att frysa. Jag brukar frysa in dem 4 och 4 så att man kan plocka fram en påse när familjen är fikasugen. imageTestade det här i muffinsreceptet idag. Ghee är renad smörolja som är fri från mjölkprotein, vilket är toppen för min kropp som inte kan hantera kaseiner. Just den här varianten har jag köpt på hälsokostbutik, men man kan enkelt göra sin egen ghee av vanligt smör. Jag återkommer med recept när jag har testat. imageBananmuffins som blev löjligt goda. Recept nedan. Jag har skrivit både det ursprungliga receptet och de anpassningar jag gjorde eftersom jag hade slut på vissa mjölsorter efter allt bakande. Dessa går också topp att frysa in.

Glutenfria och mjölkfria bananmuffins, 16st

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Sedan ska alla blöta ingredienser blandas ihop tillsammans med sockret:

 • 2 ägg
 • 2 1/2 dl kokosocker (idag tog jag dock 1 dl björksocker och resten kokossocker)
 • 150g kokosolja (jag använder smakfri)
 • 3 mosade, mogna bananer
 • 1/2 – 1 dl saft från en apelsin

 

Börja med att vispa ägg och socker pösigt! Vispa sedan i kokosoljan, de mosade bananerna och apelsinsaften. I en annan bunke blandar du sedan alla torra ingredienser. Nötterna mixar du försiktigt till lagom stora bitar.

 • 1 dl mixade eller hackade pekannötter (jag slängde även i lite cashewnötter idag)
 • 3 dl kokosmjöl (jag använde hälften rismjöl, hälften kokosmjöl idag)
 • 2 dl mandelmjöl (jag använde hälften hasselnötsmjöl och hälften mandelmjöl idag)
 • 1 tsk vaniljpulver (krossad vaniljstång)
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk havssalt

 

Vispa nu ihop allting till en smet och dela upp i 16 st muffinsformar. Skicka in i 15-20 minuter rätt högt upp i ugnen. Kolla konsistensen med en provsticka. När stickan precis blivit torr är de klara. Om man gillar lite kladdiga kakor så tar man ut dem lite tidigare. Klart!


One comment on “Hundra projekt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]