Mias Familjeblogg

En vacker dag kommer jag anmäla ihjäl mig

Ojojoj. Nu ska det anmälas. Till höstens simskolor, tennistider, teatergrupper, musiklektioner osv osv. Det är lika nervpåfrestande varje gång. Vi ska sitta här, i Maj (och då är vi ändå sent ute), och bestämma aktiviteter, tider och dagar som kommer kännas topp och passa in i vår höstvardag om sisådär fyra månader. Det känns svårt. Jag frågar barnen - vad känns viktigt och roligt att göra? Svaren får inte plats på veckans alla dagar. Jag försöker tänka logiskt. Få en bra variation - lite för själen, lite för kroppen. Men inte heller för mycket. Läxorna ska ju orkas med också. Och när ska vi bara vara? Hur kommer barnen känna sig den dagen, den tiden? Kommer bebisen sova just då? Kan mannen gå tidigt från jobbet den dagen? Och sedan inser man att det är helt meningslöst att tänka så. Det går ju inte att veta. Verkligheten förändras. Det är bara att ta nåt och känna sig nöjd. Så det har jag gjort. Och nu är jag nöjd.

Om det är något som kommer sänka mig som tre-barns-mamma så är det alla anmälningar.10005659_784063334978083_334038244_n Det här?1740520_1399137223674055_2058925445_n Det här?1168576_1407047166199760_2094014873_n Det här?1738014_492680504166379_1892638312_nDet här?

 

imageEller det här?


2 comments on “En vacker dag kommer jag anmäla ihjäl mig

 1. Moa on

  Tack för en givande blogg med många igenkänningsfaktorer : ).
  Sitter här med en gravid mage i soffan och filosoferar över att försöka hitta en balans i aktiviteter. Har fyra barn 2 år, 3 år, 5 år och 14 år.
  Logistriska utmaningar som måste bearbetas redan nu eftersom det är dags för anmälningar.
  5-åringen vill dansa hiphop, sjunga i kör, fortsätta med skridskoskola och gå i simskola. 3-åringen som kommer vara 4 år till hösten vill dansa, gympa och gå skridskoskola samt också simma.
  2-åringen tycker gympa är hur kul som helst.
  Tycker simning är viktigt ur en säkerhetsaspekt. Just nu lutar det åt:
  Mån: simning 4-åringen och 5-åringen (kan gå i parallella grupper)
  Tis: hiphop 5-åringen och ev kör för alla barnen efter hiphopen.
  Lör: skridskoskola 4-åringen och 5-åringen
  Sön: familjegympa för hela familjen
  Mitt upp i detta ska barnen också få ta det lugnt och en liten bebis som förhoppningsvis kommer i september

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Åh vad kul att du har hittat hit och att du gillar bloggen! Jag har svårt att få ihop pusslet på två barn så jag förstår att du har det intensivt med fyra, men det låter ju som att du har fått till det. Jag håller med dig om att simningen har första prioritet! Precis så resonerar jag med. Resten är bara bonus. Lycka till med magen och hoppas att du har en bra graviditet!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]