Mias Familjeblogg

Nya rutiner

Jag har skalat ner till halvtid nu p.g.a. graviditetsbesvär med svimningar och jobbar mest eftermiddagar. Förmiddagarna, när besvären är som värst, blir lugna med mycket vila här hemma och jag tänkte ta chansen att använda tiden till att försöka införa härliga, hälsofrämjande morgonrutiner för att inte känna mig förslöad. Det här är vad jag har på förslag:

 • Juica grönt varje morgon. Nu juicar jag större batcher 1-2 gånger i veckan men jag skulle vilja juice färskt varje dag och få in det som en rutin. Det kräver dock lite inköpsplanering. Och disciplin.
 • Morgonyoga. Love it när jag får till det på morgonen! Nu ska det yogas i alla fall en halvtimme om dagen. Just nu yogar jag 2-3 gånger i veckan, efter dagishämtning, men innan middagen. Då leker barnen som bäst och oftast är vi två vuxna hemma, dvs jag behöver inte rycka ut om något händer. Men morgonyoga har ju sin speciella charm. Och i de perioder när jag har fått till daglig yoga så har jag mått som allra bäst.
 • Torrborstning av kroppen. Det här har jag läst mycket om den senaste veckan och jag har fastnat för idén. Jag har dock aldrig testat. Det här kommer garanterat bli den största utmaningen på rutinlistan, men jag skickar in den som en joker i leken.
 • Vistas utomhus och i direkt solljus varje dag. De dagar då det är okej väder ska jag ligga ute och vila i solen och samla D-vitamin i de lite mildare förmiddagsstrålarna. Helst vill jag ju fortsätta med mina promenader också, men det får vi se hur det går. Jag vill ju helst inte tuppa av ute i skogen.imageDagens frukost nummer 1. Grapefrukt (man måste skala varenda klyfta för att få rätt konsistens), ingefära och linfröolja. Jag har druckit den här juicen flera gånger i veckan i två år nu och det är en riktig favvis. Ända fram tills igår har jag mixat den med handmixer vilket har gjort den ‘full av struktur’ (dvs rätt mycket fruktköttskänsla). Igår insåg jag dock att jag borde ha brutit den vanan redan i julas, då jag fick min ultra-super-duper-bästa Vitamix i julklapp av mannen. Jag körde den nämligen på full effekt i Vitamixen och halleluja! Ett glas slät, len, ljuvlig lyx! Grapejuicen har nu fått en ny dimension.imageDagens frukost nummer 2.imageSåna här vyer behöver själen, helst varenda dag.image I närbild kan man inte få nog av maskrosor. De är som snöflingor med olika mönster och former.

2 comments on “Nya rutiner

 1. Emelie on

  Du har en helt underbar blogg. Det är så härligt att följa en hälsosam, medveten person som är gravid (är själv i v 30). Jag skulle gärna vilja ställa en fråga till en annan gravid som verkar vara ifrågasättande och “alternativ” som jag (hoppas du tar det rätt) 🙂 har du en mail genom bloggen där jag kan ställa frågan som allt är lite
  invecklad. Tack för en superblogg!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]