Mias Familjeblogg

Hårmineralanalys på storkillen

Ända sedan jag la om kosten för två år sedan har jag velat göra en hårmineralanalys på mig själv för att kolla om det finns något jag kan göra för att ytterligare stabilisera balansen i kroppen. Att göra en analys på ett riktigt bra ställe med en kunnig och kompetent person som hjälper en att tolka och förklara resultatet är nyckeln och då kostar det en hel del pengar. I mitt fall har jag velat göra analysen hos Kostverkstaden i Lund som jag vet använder ett välrenommerat labb i USA och som har fått väldigt fina referenser från personer jag litar på. De tar 2400 kr per analys vilket också inkluderar två konsultationer. Jag har dock hela tiden fram tills nu prioriterat andra saker att göra för pengarna i hälso-kategorin (t.ex. peptidanalys på mig och barnen – Intressant kan jag lova!! Ska också få ett eget inlägg så småningom, tarmsköljningar, bra kosttillskott, ekologisk mat, köksutrustning, nya hud- och hårprodukter m.m.) och aldrig känt att jag har de där pengarna att lägga. Nu har dock utflödet av pengar äntligen börjat stabiliseras och jag kände för någon månad sedan att det var dags.imageTomten, jag önskar en sån här till alla i familjen i julklapp.

Då var bara frågan vem som skulle få börja – jag vill ju nämligen göra analysen på barnen också.  Ett av skälen är att barnen äter både mjölk, gluten och en del socker i sin kost i och med framför allt skolmaten. Varken mjölk- eller glutenfritt känns nämligen som något bra alternativ i skolan, (om de inte hade haft en kraftig intolerans eller allergi då vill säga), då det i så fall används ersättningsprodukter såsom margarin och annat som inte känns ett dugg bättre. Annars måste jag dock säga att maten både på skola och dagis för killarna är helt okej. Den lagas på plats, mycket av frukt, grönsaker och mejeriprodukter är ekologiskt, de får fet mjölk och riktigt smör istället för bordsmargarin etc.

Hur som, eftersom jag är gravid, vilket kan påverka resultatet rätt ordentligt, valde jag att vänta med mig själv till efter graviditet och amning. Jag vet ju dessutom av andra skäl att min egen balans är helt okej – baserat på förändringen i mitt mående, min kost, min hy, mitt pigment, mina naglar (som har gått från vitfläckiga till helt fantastiskt fina under de här två åren) mm – men det hade såklart ändå varit kul att få det på papper och se om det finns ytterligare saker som kunde förbättras. Men lotten föll denna gången på storkillen. Så för några veckor sedan var vi iväg han och jag, håret klipptes och igår fick vi resultatet. Så himla intressant!imageSå här fina naglar har jag nu för tiden. Tyvärr har jag ingen före-bild då jag inte förstod att det var något fel med att ha vita fläckar på naglarna. Det hade jag ju haft hela livet.imageLe analys. Tio sidor fullsmockade med intressanta data och förklaringar.

Det finns definitivt saker att jobba med. Bland annat hade han väldigt låga nivåer av magnesium (vilket jag har misstänkt eftersom jag själv har haft magnesiumbrist och känner igen vissa mönster som rastlöshet i kroppen och svårigheter att sitta stilla/slappna av), men höga av kalium. Inga tungmetallnivåer att tala om alls vilket var en lättnad. Vi fick med en personlig analys om hans förhållanden mineralerna emellan, vad det kan bero på, vilka nivåer man bör agera på, personlighetstyp (som stämde väldigt bra!), kostråd och förslag på kosttillskott. Så himla häftigt och nu är jag än mer sugen på att få reda på min egen profil. Och lill-killens. Så har snart hela familjen personligt anpassad kost och kosttillskott…


5 comments on “Hårmineralanalys på storkillen

 1. Malin on

  Det är verkligen jätteintressant med håranalys! Jag å dottern har tagit och båda hade överskott av koppar. Dottern hade kopparförgiftning typ. Skyhögt!
  Min vuxenakne och hennes tonårsakne försvann med balanseringen. Dottern hade inte heller något av den viktiga mineralen selen.
  Jag har inget litium – vilket antagligen förklarar mitt instabila humör. 🙁
  Ska göra på sonen också.
  /Malin

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Malin. Ja, så häftigt! Min kille hade heller inget litium nu när jag tittade efter, men det var inget som anmärktes speciellt på. Jag gissar att vissa nivåer kommer kompenseras eller rätas ut när man justerar de mineraler som är mest tokiga. Eller fick du något tips kring att höja just litium-nivån? Tur att vi ska tillbaka igen så att man kan fråga om alla frågor man kommer på i efterhand…
   /Mia

   Svara
 2. Malin on

  Hej! Jag har läst ganska mycket om litium själv, bland annat för att vi har bipolär sjukdom i släkten och dom får ju litium i höga halter (skyhöga). Men lite litium behöver vi. Dock är det ju läkemedel i Sverige och det får inte säljas som kosttillskott. Himla dumt för typ 5 mg behöver vi om dagen Här finns massa fakta: http://kurera.se/litium-li/

  Jag har själv “forskat fram” att litium finns i nypon. Och litium finns i bergen i Anderna. Så jag köpte nyponpulver från Chile. Vet inte om det räcker dock, för man har ju ingen aning om hur mycket det är i varje nypondos. 🙁
  /Malin

  Svara
 3. Malin on

  förlåt, läste länken jag gav dig och den börjar ju hemskt skrämmande. Läste den inte innan (har läst den många gånger tidigare). Jag har inget litium och jag är fullständigt “normal” förutom lite humörssvängningar som de flesta “svenssons” kan ha 🙂
  Så det är inget att oroa sig för – men som sagt, nyponpulver.
  Finns ju även litiumvatten, men ärligt talat så vet jag inte mycket om det. Det säljs iaf i Sverige. Nästa gång jag åker till USA ska jag kolla efter en produkt som säljs där som innehåller litium, men sånt skulle jag nog inte våga testa på barn.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]