Mias Familjeblogg

Nässlor och grodyngel

Mannen har varit iväg med grabbgänget på landet denna helgen så mamma föreslog att jag och barnen skulle komma upp till henne och pappa i Onsala. Jag tyckte att det var en strålande idé och körde de 20 milen upp med killarna. Det blev en lugn men ändå intensiv helg med underbart väder och mycket natur.

I lördags åkte vi ut till golfbanan och lät barnen härja fritt på ett övningshål. Bunkern var omåttligt populär och jag vet inte vad de tyckte var roligast – att försöka slå bollen över bunkern, att kratta den eller att använda den som hinderbana och hoppa upp och ner i den. Sedan höll morfar en grodyngel-utbildning och killarna fick omsorgsfullt skapa sig varsin odling. I rättvisans namn skulle det vara exakt lika många yngel var och det tog oss en stund att lyckas räkna de små stackarna. På något märkligt sätt känns det ändå som en uppgradering från snigelsamlingen så jag är rätt nöjd.  imageGissa vem som är jag och vem som är mamma?imageJag undrar om storkillens skoval uppfyllde golfbanans klädkod.imageGrodyngel i mängd. Såpass att de gick att fånga med händerna.imageFast håv är ju roligare. imageSnigelsamlingen är härmed överträffad. Jag är nöjd. imageHäng på altanen. Grodyngelodlingarna kräver ständig uppmärksamhet.

Idag blev det promenad i skogen och nässelplock. Mamma är en riktig plocka-själv-veteran och vet hur man tar vara på det mesta naturen har att ge. Idag gav hon mig sina bästa nässeltips och nu har jag en laddning förvällda nässlor i frysen. Nu får vi se vad det blir av det – soppa, näringsboost i grönjuicen eller kanske en paj?imageimageTvå stycken smög mest runt och försökte vara osynliga. Men de har fortfarande lite att träna på.  imageSniglar är fortfarande väldigt svåra att motstå för vissa.imageDet krävs en oerhörd koncentration att rensa nässlor som ni ser.imageKanske lite petigt att klippa bort stjälkarna, men de klipps snabbt bort med sax. Fyra liter rensade blad… image…kokas i två minuter och blir till ungefär 200-400g förvällda nässlor (beroende på hur mycket vätska du pressar ur dem), en lagom mängd till exempelvis en soppa för 4-8 personer. Jag slänger in mina i frysen och plockar fram när jag har hittat ett inspirerande recept.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]