Mias Familjeblogg

Du går nu in i gravidvecka 33…

…och din hjärna stängs nu officiellt av. Om du behöver tankekapacitet får du förlita dig till personer i din närhet för du kan från och med nu bara tänka på saker som har att göra med begrepp som ‘bebis’ och ‘gravid’. Vi är ledsna om detta orsakar dig någon form av besvär och vi lovar att åtgärda problemet snarast möjligt, dock tidigast när amning upphör.  

Jag saknar ord. Alltså dagens jobbhjärna var en fullständig katastrof. Ska det vara så nu? Alltså det är ju okej så länge man hanterar grodyngelsamlingar och juicemaskiner, men någonstans vid storkillens läxläsning börjar det bli problem. Och när jag ska försöka förstå mitt eget jobb, då känns det som att jag har jobbat med raketforskning de senaste månaderna. Vad menar jag med det här som jag själv skrev förra veckan? Har jag sagt så? Vad säger du att vi har kommit överens om sa du? Kan du upprepa vad du just förklarade? Kan du sätta ord på det jag vill säga åt mig? Ett datum? Vilken månad är det sa du? Har vi möte? Nu? Har vi möte NU?imageimageHär kan man luras att tro att allt är okej. Att det är en alert hjärna bakom det där pigga leendet. Men det är bara en enda stor bluff.

Ska det förresten gå så här fort? Ena dagen känns det som att jag är redo att föda, andra dagen känns det som att jag inte hinner med tiden och att veckorna svishar förbi. Vecka 33. 80% av graviditeten är avklarad. 55 dagar återstår. Vi har dock en hel del kvar att stå i, även om vi har förberett mycket också.

Fixat är:

  • Barnvakt till killarna inför förlossningen (farmor/svärmor kommer och bor här i några veckor)
  • Vagn
  • Bebiskläder
  • Bebisprylar som blöjor o sånt

 

Kvar att fixa är:

  • Babyskydd
  • Spjälsäng
  • Skötbord
  • Amningsbh:ar och toppar
  • Bebisprylar som nappflaskor o sånt
  • Bestämma namn. Vi har nu lyckats cirkulera in några alternativ som känns bra, men beslutet är långt ifrån taget. Terrängen måste sonderas vidare…  

 

Summering på den någon? Själv har jag redan glömt vad jag har skrivit…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]