Mias Familjeblogg

Önskelista

På söndag fyller jag år. Varje år får jag frågan från familjen om önskelista. Varje år svarar jag att jag inte har någon, säger att jag ska fundera lite och försöker sedan komma på något i sista stund. Turligt nog för mig är de väldigt kompetenta på att själva komma på bra saker. I år tänkte jag förekomma mig själv och alla andra. (Tre dagar innan är väl inte i sista stund?) Således presenterar jag här högaktningsfullt en önskelista full av godbitar, mycket som jag har hittat i fina ekobutiker runt om på nätet.

Kategori 1: Sånt med riktigt mycket kärlek i

imageTeckningar och/eller pärlplattor från barnen. Det finns inget bättre än när barnen kommer hem och har gjort något bara till mig. Så har de suttit där under dagen när jag är någon helt annanstans och tänkt på att göra mig glad och gjort sitt allra bästa för att få till rätt färger, rätt streck och rätt motiv. Det är barns kärlek det. (Alltså det hade ju varit sjukt kul med en pärlplatta från mannen också, men det hade nog snarare klassat in i ‘oväntad humor’-kategorin.)

Kategori 2: Sånt som jag själv är på väg att köpa varje gång jag ser det

En ekologisk urproffsig yogamatta.

Ett par nya Merrells. Eller två.

21602066-origpic-a2a349Smoothiesugrör i glas. Typ ett sånt här lyxigt med fodral eller ett gäng såna här.

21182563-origpic-7f22d5Såna här fantastiska serviser i bambufiber från Biobu.

19527601-origpic-5af15aGiftfria matlådor från U-konserve så att jag kan slänga alla våra gamla plastburkar.

catalogueImageEkologiska, sköna lakan, typ de här fina från Åhléns. Jag kan också definitivt se mig och bebisen gosa ner oss i de här i jersey (mjukaste t-shirt tyget!) för långa, sköna sovstunder i höst. (Jag är inte ironisk. Jag förväntar mig långa, sköna sovstunder i höst.)

401031

En vetegräspress. Typ den här Z-star från Tribest. Och lite färdiggroddat vetegräs. Eller förresten sånt vetegräs som helt magiskt odlar sig själv och alltid är redo att skördas.

 

Kategori 3: Sånt som är för dyrt men som man kan sukta lite efter

Vattenrenare

En vattenrenare: den här från Renee Voltaire är en sådan jag knappt vågar säga att jag önskar mig, men är den inte vrålfin så säg? Men med tanke på att tomten kom med det här underverket utan att det ens stod på min uttalade önskelista (jag hade inte ens tänkt in den i kategorin julklappar, den stod mer i kategorin ‘investeringar som kanske blir av när man råkar ha 6000 kr över någon dag’) så har nu en ordentlig vattenrenare kvalat upp på delad förstaplats i denna kategorin.

carafe-c80144363325234c4bb08709d3a00351

En nättare variant som dock inte finns på den svenska marknaden än är den här ljuvliga från Soma.

På andra halvan av förstaplatsen i den här kategorin står en ny telefon. Min iphone4 har varit med länge nu och håller på att ge upp. Jag använder den dagligen framför allt som kamera, musikmaskin och till mess (dock inte till väckarklocka. Den kommer inte innanför min sovrumsdörr). En uppdaterad variant hade ju helt klart suttit väldigt fint. Men jag gissar att telefoner ska användas tills de fysiskt går sönder. Jag kanske får passa på att tappa den nu lagom innan helgen… (Jag tappade den faktiskt igår, men den rackaren håller för vad som helst just bara därför.)

Så där, det var ju inte så svårt…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]