Mias Familjeblogg

Allt på samma gång

Idag hände allt på en gång – val till EU, mors dag och min födelsedag. Allt värt att fira! Så det gjorde vi. Till och med vädret ställde upp.

Efter en tuff natt med mardrömmar(?), otroligt reaktiv urinblåsa (vi snackar varannan timme hela natten) och ryggvärk (börjar min säng bli för mjuk för min tyngd tro?) kändes det grymt uppfriskande att få börja dagen med födelsedagssång & presentöppning, frukost med familjen och att göra sin röst hörd i EU-valet. Sedan kändes allt mycket bättre och det blev kalas utomhus resten av dagen med en massa sol, god mat, en stor bunt härlig familj, ett för säsongen första poolbad och än fler fina presenter. Mannen svirade ihop en riktig festmiddag och det bjöds på en favorit i repris – torskrygg och musslor i musselsås. Grymt gott och perfekt sommarmiddag! Tyvärr hann jag inte fota maten för jag åt upp den i ett huj (fast jag fiskar fram bilden från förra gången). En massa andra dagsfärska bilder kan jag dock bjuda på. imagePå den rätt korta vägen till vallokalen – bara måste visa en stor lerpöl i skogen.imageBara måste klättra upp i ett träd.imageBara måste hänga i knäveck på stängerna.imageSlööörp.imageJag donade till en raw-tårta enligt det här receptet som ett sockerlågt alternativ. Jag slog dock även till på en helt vanlig efterrätt och en halv kopp kaffe efter middagen och just nu slår lillebror volter i magen kan jag lova. Han är helt bananas därinne. Men vi ska snart lugna ner oss i badkaret han och jag.imageDen här ladyn (min mor) fick ju också firas lite dagen till ära. Jag blev helt avis på hennes brallor! Såna har inte ens jag anammat modemässigt än, men det är ju skitsnyggt. Jag skyller på gravidmagen. Sen är jag på g igen.imageOch så fina presenter. Dagens mest oväntade present kom på posten i fredags från Kurera-tjejerna på redaktionen. Jag blev så glad över omtanken att jag fällde en liten tår. Inte alls sentimental för tillfället… Ska testas efter badet!imageDagens hjärtligaste presenter var ju klart det här klisterplakatet med pärlat alfabet, en stor pärlad blomma, en klippt-och-klistrad snögubbe (!) och en Batman-teckning. Värt ett helt gäng tårar efter en tuff natt. Matchat med dagens dyrgrip – en ny telefon (fastän min gamla fungerar). Förvänta er fotografiska underverk i bloggen framöver.imageDagens tjusigaste inslagning fick den här presenten stå för. En vänlig kassörska hade lagt ner väldigt mycket omsorg på paketet. Dagens mest ekologiska (fast ofotade) presenter blev ett olivträd som ska få bo på uteplatsen och ekologiska dundersköna påslakan i jersey-material som jag och bebisen ska gosa in oss i i höst.imageDagens present till någon annan än mig var några böcker skrivna av Karin Brunk Holmqvist som min mamma fick i mors-dags-present. imagePremiärdopp i en rätt kall pool hanns också med.imageBlev ett lite kortare dopp än vanligt och rätt mycket hutter efteråt, men det var det värt. Tydligen.

Oh, nu presenteras valsiffrorna! God natt vänner.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]