Mias Familjeblogg

Massivt boande

Denna helgen fick jag ett svårt val.

ALTERNATIV NUMERO ETT. Åka med man och barn upp till svärmor och sedan åka vidare för två dagars barnfri egentid i Stockholm.

Plus: Möjlighet att träffa vänner jag inte sett på alldeles för länge - fika, snacka en massa strunt och strosa på stan.

Minus: Mannen bokad på konsert (här ger jag er tolkningsutrymme att själva avgöra om det var Sthlm Fields eller Miley Cyrus som var det aktuella eventet, haha) så ingen romantisk weekend på schemat direkt. Många timmar i bil = inte jätteskönt för en höggravid.

ALTERNATIV NUMERO TVÅ. Stanna hemma och få egentid helt själv i huset.

Plus: Ingen restid. Superexklusivt att få en massa fixtid och vilotid ensam hemma i det egna huset. Jag vet inte riktigt när det hände sist. Slipper anpassa mig efter någon och fundera på hur jag ska må med min ihoptryckta ven i Stockholmsvimlet.

Minus: Missar några roliga Stockholms-möjligheter som jag inte kommer återfå på ett tag.

Jag valde helt ohämmat nummer två och skrev genast världens längsta lista på allt jag ville fixa. Tänk er - drygt två hela dagar att bara ta hand om mig själv! Inte en enda tid att hålla. Inte en enda måltid att fixa. 'Glöm inte att äta' sa mannen till mig det sista han sa innan de åkte. Han känner mig väl och han har en poäng. Det är nämligen han som står för det mesta av matlagning och regelbundna måltider här hemma. När jag väl börjar med ett projekt finns det ingen hejd. Alltså är det väldigt lätt att glömma bort att äta om man är jag och inte har några barn hemma som behöver regelbundna tider. Men jag har kört på snabba kort som frukt på längden och tvären, gröt, smoothies, sallader och fröbrödsmackor. Så vi har hållit oss både mätta och fulla av energi för att fixa från otta till midnatt hela helgen, magen och jag.imageDet här blev exempelvis dagens middag. En liter jordgubbar och mandelmjölk. Inte så mycket tallriksmodell på den (om det nu hade varit ett mål...)

 

Så vad gör man då en långhelg när man och barn är bortresta? Jo, man drar igång fler projekt än man lyckas avsluta. Och konstaterar att man hade behövt ungefär två veckor till för att avsluta allt som stod på den där listan. Men det blev ungefär så här:

  • Sorterar och rensar ALLA barnens leksaker, papper, kläder och annat, dvs en hel övervåning med saker (Det här tog merparten av de tre dagarna kan jag säga). Nu tror jag vi måste hinna med att sälja på någon slags loppis innan bebisen kommer.
  • Hittar konst i form av lillkillens dagisprojekt som man ramar in och hänger upp
  • Tvättar takfönster
  • Provar och handlar amningsbh:ar och uträttar tusen ärenden som aldrig blir av annars
  • Läser en bra bok för att det hör till. Somnar alldeles för sent.
  • Pratar i telefon. Länge och högt och mycket.
  • Fixar hög mysfaktor i hemmet, med blomlådor, krukväxter, rena lakan o såntimageKolla in konstverket jag hittade i botten på en låda! (Tänk bort ljusreflexerna.)

imageKrukväxter till övervåningen. Så kan killarna som bor däruppe också få lite syre. Och stämning.

Man får nog summera det som ett massivt boande. Men nu behöver familjen komma hem. Tur att de är på väg. Jag saknar dem. Och jag behöver vila.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]