Mias Familjeblogg

Åska och solsken

Inatt kom de hem. Barnen blev inburna sovandes från bilen och lillkillen fick någon slags ‘jag-måste-berätta-allt-som-jag-har-upplevt’ reaktion och babblade konstant i en timme innan han till slut slocknade igen framåt midnatt. Familjen är alltså hemma igen. Fast knappt alltså. När gick vi från ständigt övervakande och uppassande småbarnsföräldrar till att helt plötsligt ha självständiga barn som är iväg och leker hela dagarna (=en massa tid för oss själva igen)? Det var fasen inte längesedan. Och känslan med egentid kommer gissningsvis inte hålla i sig sådär jättelänge till…

Superhärlig förmiddag här hemma i alla fall och sedan stack storkillen iväg ut på sjön med en kompis och hans pappa och mannen o lillkillen åkte på fotbollsmatch. (Ironiskt nog förvandlades sedan den fantastiska sommardagen inom en halvtimme till ett hejdundrandes åskväder. Men alla kom hem helskinnade.) Jag passade på att ta världens längsta bad och fixa klart lite av det jag inte hann avsluta igår. Typ plantera blommor. (De var så himla enkla att köpa. Planteringen tar ju orimligt lång tid i jämförelse..)imageDagens planteringsprojekt som spillde över från gårdagen. Som ni ser väljer jag rätt lättskötta blommor (fetbladiga). Jag ser krukväxterna som ett mått på hur jag mår och hur väl jag sköter rutiner. Om jag äter rätt så gillar jag rutiner och blommorna mår bra. Om jag äter fel får hjärnan spel och det känns otroligt tråkigt och oviktigt att vattna krukväxter. imageVattenrutschkanan är installerad och klar. Nu fattas bara röd/grön-ljus och automatisk tidtagning så är det som på badhuset.imageDe här fönstren blev tvättade med åtskilligt olika metoder av flera olika personer under ett spann på flera timmar idag. (Jag var faktiskt inte en av dem. Kul att barnen verkar ha ett naturligt intresse för det här med rena fönster.) När storkillen hade lagt en kvart på att putsa varenda liten fläck avslutade han med att kasta den blöta svampen med full kraft på rutan. Som pricken över i:t liksom. Vi har lite olika teknik jag och barnen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]