Mias Familjeblogg

Vecka 35 idag

Då har jag äntrat vecka 35 och är väl vad man nu får kalla för höggravid. Bebisen har sjunkit rejält bara de senaste dagarna och jag känner en otrolig lättnad i att kunna andas friare igen. Jag har mycket mindre besvär med yrsel och svimningar plötsligen och gissar att mitt tilltäppta blodflöde till huvudet nu har kommit igång. Kanske är det även därför jag känner mig så mycket piggare (syre till hjärnan borde ju rimligtvis skapa den känslan…)

Å andra sidan (det måste alltid vara en andra sida) trycker nu bebisen på rätt rejält neråt och jag har mycket svårare att gå och resa mig upp obehindrat. Bäckenet är definitivt mer belastat än tidigare. Han ligger med huvudet åt rätt håll och jag känner också hur det emellanåt strålar till av smärta nedåt, vilket på ett sätt är rätt skönt eftersom jag har börjat längta ordentligt efter att få ut honom. Jag är också glad över att de besvären gör sig bättre och lindras av promenader jämfört med yrseln, som förvärrades av minsta pulsökning.imageimageimageSå här fina promenadvyer vill man ju inte missa. imageDen här hästen var bara jätterolig imorse. Den låg och slappade, men blev lite sugen på gräs då och då så då reste den på huvudet, tog sig en tugga och la sig och chillade igen. Och den mådde garanterat bra. Hade kanske bara haft en tuff natt.  imageEn lång och fet tusenfoting som korsade min stig. Hur kan man vara så långsam med så många ben? Jag gravidvaggade mig förbi i vad som kändes som en rasande fart.

På jobbet har vi länge varit tre gravida som var planerade med bara några veckors mellanrum. Den första har fått sin bebis, den andra har slutat jobba och nu är det bara jag som vankar runt med mage på kontoret (eller ja, det finns andra typer av magar kvar också…) Det får mig också att känna att det inte är långt kvar och att det faktiskt börjar bli dags att förbereda sig på att lämna in handduken. Jag har några uppgifter kvar att avsluta, men slogs häromdagen av att detta blir min första graviditet där jag lämnar jobbet under kontrollerade förhållanden. Mina tidigare föräldraledigheter har liksom påbörjats mitt i kaosartade utrullningar eller superhektiska projekt. Det känns ju grymt att slippa utsätta bebisen för den stressen.

imageJag ska ta ett bättre kort på magen. På något konstigt sätt ser den mindre ut än den är i verkligheten. Den är stor och klotrund och pekar rakt ut. Ironiskt nog har jag också exakt samma outfit som på senaste gravidkortet. Men det är sån verkligheten är. Jag kan inte påstå att jag varierar mig speciellt mycket klädmässigt precis just denna perioden…

I eftermiddags var det sedan dags för näst sista gången av gravidyogan. Någon kanske minns att jag skrev upp ’urproffsig, ekologisk yogamatta’ på min önskelista efter att ha yogat sönder min gamla, och det blev helt överraskande min egen födelsedagspresent till mig själv (surprise!) Nu har den nya mattan, efter ett visst mått av skrubbande för att påskynda processen att göra den riktigt o-hal, invigts både inomhus och utomhus. Vi har just nu i kursen fokus på förlossningsförberedelser (både fysiska övningar och den mentala biten). Jag är därför väldigt inne i just förlossningstankar och skrev för någon vecka sedan världens längsta inlägg som jag lägger upp här imorgon.imageSå, ett kvarts blogginlägg senare levererar jag en bild som gör magen mer rättvisa…I yogautstyrsel. Rakt ut och rakt fram var det ja.imageIngången till mysigaste yogastudion, PreBalans i Helsingborg. Det är mobilfritt på insidan så ni får ha lite fantasi.imageMin nya supergrymma ekologiska yogamatta som ska hålla resten av livet. Säger de som vet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]