Mias Familjeblogg

Sommarkvällar

Det blev en skön helg och äntligen är sommaren tillbaka! Mycket bad och lek och mat. Inga dramatiska hittepå, förutom att mannen vid 37-års ålder debuterade som hårmodell på ett frisörevent i stan, vilket såklart var lite extra kul. Jag fick även iväg killarna till frisören så nu är alla redo för avslutningar och midsommarfirande och annat som väntar.

 

Just denna veckan väntar storkillens skolavslutning. Efter att ha missat den(!) förra året... (alltså inte missat helt, men ingen av oss hade tagit ledigt från jobbet utan vi bara gick dit på morgonen till själva ceremonin utan att fatta att folk gör värsta grejen av det här med skolavslutningar. Så vi åkte tillbaka till våra möten på jobbet efteråt, jag med en stor klump i halsen, och lämnade storkillen på fritids med mindre än en handfull barn. Jag tror dock inte att han ens uppfattade att det var något märkligt med det och en del av mig tycker dessutom att det har gått inflation i det här med rädsla för att låta barnen vara på dagis eller fritids. Barnen älskar ju sina dagis o fritids!) ....bestämde vi där och då att vi nästa år, dvs nu på onsdag, ska ta ledigt hela familjen och hitta på något roligt ihop. Så den dagen har varit bokad sedan flera månader tillbaka denna gången. Dessutom går han ju ut första klass. Stor kille den där storkillen!imageTvå simmarkillar som gärna badar tills de blir skrynkliga. 'Tänk på lillebror i magen' säger lillkillen när han inte vill gå upp. Vi har räknat ut att han snart har badat i 270 dagar. imageEtt stycke nydebuterad hårmodell. Så här snygg var han när han kom hem. Med foundation och allt! Det finns en första gång för allt.  imageLöptur. De var så snabba iväg så jag han knappt fånga dem på bild. När är det min tur? imageDags att börja skörda. Här ruccola. imageJordgubbsplantorna har överraskat oss med rosa blommor?? Bara det blir jordgubbar av det så spelar ju det mindre roll.imageDen här bilden är bara så söt. Killarna och en kompis kom hem i fredags och ville prompt göra smör. Så de fick ett paket eko-grädde och sedan körde de hela processen själva. De vispade, separerade kärnmjölk från smöret, sköljde smöret i kallt vatten fem gånger och saltade, precis som de lärt sig i skolan. Och visst blev det smör av det. Tyvärr bestämde jag mig för att smaka, vilket ställde till med kasein-yrsel på mig...imageStenkastning igår kväll. imageJag hittade den här mack-stenen, men så påminde den mig så mycket om en bebisfot att jag inte kunde förmå mig att kasta ut den i havet. Så den fick helt enkelt följa med hem.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]