Mias Familjeblogg

Vecka 36

Det tar sig. Vecka 36 idag. 12% av graviditeten kvar. 34 dagar. Jag märker att jag börjar leta tecken på att det närmar sig. När det gör ont eller när det trycker på som mest nedåt så blir jag lite hemligt glad och tänker att ‘kanske kanske kanske vill denna bebisen komma ut lite tidigare än de andra två’ (Oddsen är ju ändå rätt låga på den. Medtävlande scenarion är en igångsättning två veckor över tiden och en ankomst fyra dagar över tiden. Men det betyder ju inte att det blir tidigare än beräknat för det. Då är vi helt plötsligt tillbaka på en högoddsare.). Mentalt är jag alltså bebis-redo. Men kroppen kan ju i värsta fall ta ytterligare upp till sju(!) veckor på sig (innan igångsättning skulle bli aktuellt). Fem enligt beräknad plan. Tre enligt min hemliga plan.

Jag firade v36 imorse genom att gå en morgonpromenad och köra morgonyoga. Under gårdagens morgonpromenad tyckte jag nästan att det kändes som tortyr att inte kunna springa (jag tar det som ett tecken på att jag fortfarande är löparsugen vilket är positivt) men idag var det riktigt skönt att gå. Jag kunde hålla ett någorlunda tempo och känner mig rätt stark för tillfället.image imageVacker himmel, vackra blommor, härlig dag på gång. Massor med energi att insupa i naturen. imageVarsågoda, ett ufo-kort på mig och magen i en annan vinkel än vanligt – nämligen uppifrån. Är trött på sidokorten. Här ser ni hur magen ser ut från mitt perspektiv. Inte mycket till tår som sticker fram därunder inte.

Men så är det det här med sömnen. De sista två nätterna har varit okej. Jag går upp (på toaletten eller dricker eller gör något annat viktigt) i snitt två-fyra gånger varje natt, men det får man liksom räkna med. Men de två nätterna innan dess! Gah! Vad hände med dem? Helt plötsligt slog mina svimningskänslor till med full kraft och jag kunde varken ligga på rygg eller någon av sidorna! Det ställer till det kan jag lova. Ni kan ju gissa hur lätt det är att sova som höggravid utan att kunna ligga på vare sig rygg eller sida. (Eller mage då…) Jag kunde inte ens ligga ner i soffan på kvällen. Det var helt hemskt. Så två kvällar/nätter fick jag halvsitta upp/halvligga på sidan uppbullad med huvudet högt och försöka sova, vilket inte gick förrän vid fyra-tiden på morgonen. Och sedan inte fungerade på morgonkvisten igen heller. Gissar att bebisen hade lagt sig med rumpan rakt över vena cava-venen eller något. Nu känns det dock bättre igen och jag ska verkligen inte klaga på mitt normaltillstånd efter den upplevelsen.

Förresten, trafikverket har gått in och grusat mina planer om en åttaminuters-rutt till sjukhuset. De har smällt upp världens vägarbete i den enda rondellen mellan mitt hus och sjukhuset så att det bildas köer (!) även utanför rusningstid (alltså det blir inte köer i Helsingborg normalt ens under rusningstid). Jag hoppas de blir klara på några veckor så att jag slipper föda i rondellen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]