Mias Familjeblogg

Storleverans, dock inte av bebis

Har tagit emot en kul leverans av ett stort gäng rostfria byttor på en order som jag la för lite sedan. Vi har haft brist på byttor länge nu och står varenda morgon och rotar efter plastlådor och plastlock för att skicka med storkillen frukt till skolan. Jag tröttnade och la en ordentlig beställning på byttor och passade samtidigt på att byta ut plasten till mycket bättre alternativ. Det blev några större storlekar till matlådor, mellanstora runda till skolfrukten och några mindre till såser, röror, bär o nötter. Allt från U-konserve i rostfritt stål med tättslutande, giftfria lock. Så snygga också!imageHelt giftfria lådor i olika storlekar från U-konserve i rostfritt stål med läckfria lock. Perfekta till matsäcken, picnicen, stranden eller till resterna i kylen.

Det har på sistone poppat upp en uppsjö av varumärken och webshopar som fokuserar på just eko och ‘alternativ’ hälsa vilket är fantastiskt kul, men det trista är att konsumenternas efterfrågan verkar växa snabbare än utbudet och att det blir extremt utplockat i vissa butiker, speciellt på vissa typer av varor som det för tillfället går hype på. Burkarna ovan var slut i de svenska webshoparna när jag ville handla så eftersom jag la en såpass stor order beställde jag från Amazon.com. Det kostar lite mer i porto och tar lite längre tid, men å andra sidan så säljs produkterna billigare så det lönar sig om man beställer mycket. Nu finns de dock inne exempelvis här igen.

Det jag oftast beställer via webshopar är annars grejor som inte går att få tag på i de vanliga butikerna utan stora ansträngningar eller omvägar, som exemplen nedan. Det rör mest hud- och hårvårdsgrejor, kosttillskott, böcker och matgrejor som inte finns på min vanliga hälsobutik eller Maxi. Eller så är det vissa speciella varumärken jag är ute efter för kvalitétens skull. Eller eko-grejor.

  • Kosttillskott (probiotika, multivitamin vuxna+barn, fiskolja, kollodialt silver, ph-kalk)
  • Mat (kokosolja, kokosvatten, linfröolja, dinkelkli, helhavre, alger eller viss annan superfood)
  • Hudvård, hårvård och hygien (epsomsalt, såpa, eko-deo, smink, krämer och oljor, tandpulver, salvor med t.ex. arnika eller ringblomma)
  • Böcker (oftast nya inspo-böcker kring kost och hälsa)
  • Barnkläder (mest för att jag avskyr att springa i affärer med kidsen. Och nyttan med att handla irl hade varit att få dem att prova plaggen innan man köper och det kan jag ju bara drömma om skulle hända, haha.)
  • Bebisgrejor (Det här blir väl en kategori jag får lägga till framöver med typ eko-blöjor, eko-wipes, giftfria nappar och flaskpipar osv.)

 

Ibland råkar det bli så att allt jag beställer hem tar slut samtidigt. Då blir det en rätt stor kostnad när allt måste beställas samtidigt. (Det är ju dock pengar som annars hade lagts i den vanliga affären. Behovet är detsamma.) Förra veckan råkade bli en sådan vecka. Trots att jag samlar ihop mina inköp allt vad jag kan blir det ändå en fem-sex olika ställen jag handlar från för att få tag i de produkter jag verkligen vill ha. Men nu har flera av grejorna kommit och jag har fyllt på förrådet igen.imageimageimage image


One comment on “Storleverans, dock inte av bebis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]