Mias Familjeblogg

Vecka 37

Mitt i vecka 37 nu. Tänk att det bara är några veckor kvar tills lillebror kommer. Gravid-yogan är slut. Jag minns när jag bokade kursen och tänkte att det var perfekt timing - när kursen tog slut skulle bebisen i princip komma. Det är nu. Nu är vi där. Bebisen ska i princip komma.

Jag var hos barnmorskan igår. Alla värden, hjärtljud och mått var tipp topp och inget verkar strula inför förlossningen. Bebisen har sjunkit och ligger väldigt djupt ner, vilket gör att jag verkligen känner mig väldigt gravid. Folk säger att jag ser så pigg ut och det är ju tacksamt, men jag sover fler timmar på nätterna, jag rör mig långsammare och jag har lite svårare att göra en del rörelser. I måndags på yogan fick jag hoppa över happy-baby-pose. Det gillade jag inte. Och det drar i musklerna på ett högst oskönt sätt när jag lägger mig ner eller reser mig upp. Och jag stånkar rätt mycket märker jag. Men utöver det känner jag mig stark. Stark och i form inför förlossningen. Jag är så himla redo.

 

Denna veckan har blivit både väldigt skön och väldigt splittrad. Med en bortrest chef och en i princip tom kalender har jag spenderat jobbeftermiddagarna med datorn hemma med att rensa upp och avveckla mig själv från jobbet. Otroligt skönt. Morgnarna som skulle gått till promenader och yoga och långa frukostar och vila har mest spenderats i närheten av tennisbanor. Dock oftast i härligt solsken och med resultatet pigga, starka och glada barn. Men någon yoga har det inte blivit sedan i måndags. Jag lovar därför mig själv att börja midsommarafton med ett morgonpass.imageIgår fick jag dock till en riktigt lång promenad. Långsam. Och med några fotopauser och grimaser här och där.imageimageimageDenna veckans typiska frukost: smoothie och cashew-nötter vid tennisbanan.imageDenna veckans typiska lunch: grapejuice med ingefära, vattenmelon och musliblandning med rismjölk.imageJag äter otroligt sällan müsli, men jag hittade en ny produkt från Renee Voltaire som jag ville testa (raw bovetecrunch i kakao med nibs) och dessutom fick jag hem Dinkelkli från ph-balans (dunderbra för att jogga tarmen. Innehåller massor med fibrer och ett vattenlösligt, lättspjälkat form av gluten.) som jag ville få i mig för att verkligen hålla igång magen inför förlossningen, så jag blandade helt enkelt till en müsliblandning av de här tre produkterna. Rekommenderas med ris- eller mandelmjölk som supersnabbt mål. Väldigt gott! imageKvällarna i veckan har ju varit alldeles ljuvliga så det har blivit sen ingång för kidsen trots att det är dagis/fritids-vecka. De har varit alldeles för upptagna med fotboll, bad och sparkcykelåkning.imageJag hann äntligen med ett besök till IKEA i veckan och fick hämtat upp en spjälsäng och ett skötbord. Nu är allt det viktigaste på plats. Nej, det var en sanning med modifikation. Men allt är lokaliserat, lånat eller inhandlat. Sedan att det fortfarande ska monteras och tvättas saker osv, det räknas inte.


2 comments on “Vecka 37

  1. Caroline on

    Ja det står iallafall ett litet babyskyd (+fäste) och väntar på dig på kontoret nu. Bara att åka å hämta! Blev lite orolig att bebben redan kommit när jag inte sett dig i veckan, men det verkar ju som att du borde hinna hämta stolen iallafall! 🙂
    Kram!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]