Mias Familjeblogg

Midsommarfirande med karmklättring

Midsommarafton. Jag och lillkillen vaknade synkront klockan 04.34 av att världens åskväder drog förbi rakt över taket. Det verkade dock inte bekomma resten av familjen som sov vidare utan bekymmer. Jag lyckades somna om, men lillkillen tyckte det var alldeles för ljust ute och kände att dagen hade börjat och storkillen vaknade strax därefter. Med en sådan tidig start var det sedan väldigt imponerande att dagen slutade strax efter midnatt för oss allihop och att både humöret och energin hölls på topp. Fast hur svårt är det med goda vänner, god mat och finfint väder? (Expectation management: se till att vakna till åskväder så känns regnfritt och rätt mycket sol som en högvinst!)

 

Förresten, en i familjen sov till tio imorse. Gissa vem? Ledtråd: han är minst än så länge.imageDet blev en midsommar med alla relevanta attribut på plats. En midsommarstång.imageFramburen och rest av folk i folkdräkt (och en kille med flanellskjorta). imageOrdentlig dans med dragspelsmusik och sång med inslag av rundgång.  imageOch lekar man hade glömt att man lekte som liten. Som den här: rulla boll genom bentunnel.imageSedan var det såklart god mat i olika omgångar hela dagen. Här sill-lunch med urtjusiga regnbågs-servett-blommor vikta av sex-åring. imageOch så kubb, krocket och fotboll. Lekledarna på plan. Kockarna på paus på första parkett. Byttes sedan ut mot höggravid kvinna som slappade i solen större delen av eftermiddagen.imageFramåt kvällen så organiserade barnen på egen hand någon form av stationsbaserad lek där de roterade och turades om på olika stationer. Imponerande. imageInomhus var en av aktiviteterna karmklättring. Om det hade varit en sport hade den här damen vunnit. imageHur kan vi INTE ha karmar att klättra i hemma undrar nyfrälst? Sista klättret avslutades runt midnatt.imageIdag är det det här som gäller. Seriöst slappande. iPad, böcker och lakrits i soffan. En film. Den enda som har myror i brallan är mannen. Vilken tur då att det fanns en spjälsäng och ett skötbord att bygga ihop.imageDen här lakritsen kan jag rekommendera om ni råkar springa på den. Från Lakritsfabriken i Ramlösa här i Helsingborg. Glutenfri (rismjöl istället för vetemjöl), gjord på naturliga råvaror och fantastiskt god. Några bitar tar effektivt död på hastigt uppkommet sötsug. Barnen älskar den.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]