Världens bästa vagn | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Världens bästa vagn

I helgen har vi dammat av vår Urban Jungle barnvagn som fortfarande står på sin plats i förrådet. Den har hängt med i inte mindre än sju (snart åtta) år och jag skulle nog kalla den ett av mina absolut bästa inköp genom tiderna. Jag vet inte varför, men jag fastnade direkt för just den modellen och köpte den oanvänd på Blocket för 7000 kr någon månad innan min storkille föddes. Sedan dess har jag älskat vagnen och under ungefär fem års tid, fram tills lillkillen var tre-fyra år, användes den otroligt flitigt.

Urban_Jungle

Här som liggvagn för små bebisar.

Det som är så grymt med vagnen är att den fungerar både i stadsmiljö och i terräng! Den har tre stora däck (med luft i), ställbart handtag, är liten, lätt och nätt utan att vara trång, man kan svänga den 360 grader med ett enda finger utan ansträngning samtidigt som den helt utan besvär tar sig igenom lerpölar och snömodd och över stenar och grästuvor. Många är de gånger då mammor jag har haft sällskap med antingen har fått grenar eller stenar i sina pyttesmå framhjul på sin chica stadsvagnar och kört fast i relativt små snöhögar, eller har fått använda hela sin kroppstyngd för att svänga runt sina enorma chabrak till vagnar inne i butiker, runt gatuhörn och över stenar. Med min Urban har jag dock känt mig otroligt mobil - överallt och alltid. Rulltrappor, små affärer, stigar i skogen, tåg, bussar – inget har hindrat mig.Urban-Jungle-svart_bigHär som sittvagn när barnet blir lite större.

Med ovan i åtanke kan ni alltså nog förstå hur otroligt nöjd jag är, både med att vi har kvar vagnen och med att jag ska få använda den igen! Nu när jag misstänker att jag vill börja löpträna med bebisen i vagn också så känns det ju som ödet att jag för sju år sedan valde en vagn som har sin kanske bästa potential just vid löpning med bebis – ett Nya Zeeländskt underverk till löparvagn lyckades jag köpa trots att jag då inte hade en tanke på just löpträning.

Hur som, vagnen behövde rustas upp till tipp topp skick igen och därför skruvades alla skruvar fast lite extra hårt igen (=stabil vagn), tre nya däck beställdes (från England för sammanlagt <400 spänn) och har nu monterats vilket förhoppningsvis gör att den går lika mjukt och stabilt några år till och jag lagade klädseln för underredet på ett ställe som var trasigt. Nu är vagnen som ny med den enda skavanken att det svarta tyget är solblekt på sina ställen. Men det kan jag leva med!

imageDe här härliga, supermjuka filtarna i ekologisk bomull som jag köpte i NY ska bebisen få gosa med i sin (som) nya, fräsiga vagn.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]