Mias Familjeblogg

Torrborstning

Det här med torrborstning har jag läst mycket om och varit sugen på länge, men inte riktigt lyckats få till i mina rutiner än så länge (man kan ju heller inte få in hur mycket rutiner som helst utan får helt enkelt prioritera). Torrborstning ska vara väldigt hjälpsamt både för att sätta igång rörelse i lymfsystemet, som ju rensar skit ur kroppen på oss, men också för att få bort en massa gamla hudrester och stimulera huden att förnya sig. Jag har nu lyckats testa detta i tre dagar i följd och OMG - I love it! Jag måste säga att jag är väldigt positivt överraskad. Känslan efteråt är oslagbar. Jag började först med att bara borsta ansiktet några kvällar och insåg snabbt att jag ville ha den känslan i hela kroppen. Nu har jag alltså äntligen hittat motivationen att testa att borsta hela kroppen på morgonen och det är SÅ skönt. Man vaknar verkligen till och jag som vanligtvis är så frusen får upp värmen direkt på morgonen. Jag har till och med valt att ta morgonpromenaden utan extra tröja de här dagarna för att jag har känt mig så varm inifrån. Några andra kännbara fördelar är att hyn lyser upp och att det direkt känns som att huden blir fastare och friskare. Jag som nu också sover i diverse konstiga ställningar (en extra kudde för att komma högt med huvudet och undvika yrsel är inte alltid helt optimalt för nacke och rygg) känner direkt att eventuella morgonspänningar i nacke och rygg försvinner med varje borsttag.

 

Torrborstning ska tydligen förebygga och göra underverk för dem som har problem med hudbristningar under graviditeten också. Det har jag ingen egen erfarenhet av än så länge men det låter åtminstone logiskt. (Googla så hittar ni en massa exempel.) På samma ämne måste jag också tipsa om den olja jag fick av Kurera-redaktionen i födelsedagspresent, Weleda Stretch Mark Massage Oil. Det är en fantastiskt härlig olja som får en att känna sig helt elastisk (det måste ju vara bra om man har benägenhet för bristningar) och jag använder den till hela kroppen efter bad, torrborstning osv. Jag har dessutom börjat använda den som massageolja på mina barn och de blir mjuka som nallebjörnar av den.imageTrixet med torrborstningsrutinen är att göra det direkt på morgonen, innan man gör något annat och innan man tar på sig några kläder. Det tar bara tre minuter och jag borstar först ansiktet och sedan kroppen nerifrån fötterna och upp mot hjärtat. 3-4 tag per ställe och hela kroppen ska borstas. Alla borsttag ska gå i riktning mot hjärtat. Jag har två olika borstar, båda i naturmaterial. En för ansiktet och en för kroppen. Den för ansiktet är kanske förvånansvärt nog lite hårdare än den för kroppen. Den för kroppen är mjuk med handtag så att jag ska nå överallt nu när jag är gravid.imageFör inspo och instruktioner, kolla in den här bloggen (Notera att man inte måste tycka om hawaii-blommor i håret och lökiga poser för att inse att hon har många poänger och är väldigt klok). Det är en dam som har ätit raw vegan food i 15 års tid och som framför allt har riktat in sig på det här med skönhet och hudvård. Inspirerande och fullt med tips för en sån som jag som vill förbättra min slitna hy. Hon skriver inte bara om torrborstning och hudvård för den delen utan skriver väldigt inspirerande om det mesta som har med en raw vegan livsstil att göra.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]