Mias Familjeblogg

Vecka 38

Tre dagar in i vecka 38 nu. Tiden går helt plötsligt jättefort och nu är det massor jag vill hinna med innan lillebror kommer. Å andra sidan har jag nog aldrig varit så redo för att föda och bli mamma som just nu. Jag längtar - efter att gosa med bebisen, efter att amma, efter att kunna busa runt med killarna igen utan att vara rädd för att få en spark i magen, efter att kunna ligga på rygg och läsa en bok mellan killarna i sängen, efter långa promenader med barnvagn, efter att kunna springa och yoga ordentligt, efter att kunna krama mannen mage mot mage utan att stå en halvmeter bort. Och efter att orka göra saker ordentligt. Som att åka på utflykter med hela familjen. Och studsa studsmatta. Å sicken mysig sommar jag ser framför mig.imageFortsatt fina morgnar på morgonpromenaderna. Jag funderar på om jag måste byta runda när lillebror har kommit. Antingen införskaffar jag en bärsjal och fortsätter gå där jag går just nu, eller så får jag helt enkelt byta ut den delen av rundan som mynnar i en brant gräskulle och ta vagnen. Ett rätt trivialt beslut, men jag har insett att jag verkligen gillar att gå precis samma runda varje dag. Det blir nästan lite meditativt att titta på samma saker dag efter dag och se hur de förändras allteftersom veckorna går. Någon dag tog jag ett annat varv och en annan runda och det kändes inte alls lika avslappnande.imageDen här kolonilotten går jag förbi varje morgon och jag är så himla imponerad av det jobb som mannen i bild lägger ner på sina odlingar. Och finare odlingar har jag sällan sett. Han vattnar och sår och donar och trixar omsorgsfullt varenda morgon och det växer något alldeles enormt; potatis, ärtor, morötter, gurkor, sallad och en hel massa saker som jag inte vet vad det är. Men jag skulle gissa att han är självförsörjande med det landet.imageJust idag var jag grymt sugen på dessa bovetefrallorna till frukost när jag kom tillbaka (jag bakade igår och frös in ett gäng). Jag drog på ett tjockt lager med cashewsmör (Kung Markatta har ett fantastiskt gott) och toppade med bananskivor. Och så lite grönt te till det. Mmmm. imageAnnars är jag mest sugen på frukt för tillfället. Vattenmelon. Och så har jag druckit enorma mängder grapefruktjuice de senaste veckorna. Med tanke på hur antibakteriellt grapefruktkärnextrakt är så borde bebisen i det närmsta befinna sig i en steril miljö därinne i magen för tillfället, haha...imageFortfarande läsmys på kvällarna, men jag känner mig utanför när jag inte riktigt kan krypa ihop under våningssängen och läsa med killarna så som vi brukar (alltså det går men det är obekvämt och det blir alldeles för mycket pust och stånk och jag-måste-ändra-position för att vara mysigt).

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]