Mias Familjeblogg

Frisk genom en hel graviditet

Vecka 39 idag. Och nu vågar jag nog både påstå och tro att jag kommer att hålla mig frisk genom hela graviditeten! Inte en förkylning. Inte en huvudvärk. Inte ett piller. Ingen kräksjuka. Vilket ypperligt bevis på att kroppen mår bra och har byggt upp ett ordentligt immunförsvar igen. Speciellt som det sägs att immunförsvaret sänkt under graviditeten. Jag är helt stolt över mig själv och min kropp.

För några år sedan var jag nämligen sjuk jämt. Jag drogs med förkylning efter förkylning och jag blev sådär dängsjuk att jag blev liggandes i sängläge i flera dagar av en förkylning som andra verkade kunna hantera mellan mötena på jobbet. Och det var som att jag aldrig blev helt frisk. Alltid lite ont i halsen. Alltid en känsla av att nästa förkylning var på gång. Aldrig en känsla av att vara helt frisk. Det var när förkylningssäsongen sedan också hängde kvar in över sommaren som jag förstod på riktigt att mitt immunförsvar inte var som det skulle. Och när mannen kläckte fraser som ‘Jag vet inte om jag kanske har en förkylning i kroppen. Jag kände mig lite sådär imorse men nu känns det bättre.’ då kände jag att det var helt orimligt stor skillnad på hans och mina förkylningar. Hur kunde jag ligga i flera dagar av en förkylning som han inte ens kunde avgöra om han hade?

Det som hjälpte mig att bli frisk och hjälper mig att hålla mig frisk är att hålla rätt kost. Strikt. Och rätt kost för mig betyder inget mjölkprotein, inget gluten, inget raffinerat socker, inget kaffe, inget svart te, ingen alkohol, inget griskött. Mycket frukt och grönt, mycket frön och nötter, mycket bra oljor, en hel del fisk och skaldjur, lite kyckling, vilt- eller nötkött. Rena livsmedel. Så mycket ekologiskt som möjligt. Då håller jag mig frisk. Men äter jag framför allt mjölk eller socker får jag en lätt ont-halsen-känning efter ungefär ett dygn. Sambandet var extremt tydligt i början av min kostomläggning. Nu är jag inte lika känslig längre, men min kropp vill inte ha det i sig och reagerar med omedelbart förhöjda inflammationsnivåer. Och det är ju suget väldigt sällan värt.

Idag kan jag pussa på mina killar även om de är förkylda utan att bli sjuk. (De är också extremt sällan förkylda nu för tiden och om det händer är det snabbt övergående). Jag behöver inte tänka så mycket på att kanske bli smittad. Immunförsvaret hanterar det. Och får jag minsta förkylningskänning så attackerar jag. Sprayar halsen och gurglar med kollodialt silver, äter bara riktigt bra mat (mycket vätska och mycket citrus o ingefära, inget kaffe, socker, mjölk eller gluten). Och då bryter det inte ut. Såna kurer fnös jag bara åt förr i tiden. För det hjälpte aldrig. Nu vet jag att det beror på att jag redan var körd i det läget. Immunförsvaret hade aldrig en chans. När bakterier och virus äntrade kroppen hade de redan vunnit. Utan kamp. Men nu är det annorlunda. Men det har tagit två dryga år av rätt hårt slit och mycket vilja. I början handlade allt om att rensa ur kroppen – att detoxa kroppen med kost och kurer. Sedan var prio att återställa obalanser och räta ut brister med kost och kosttillskott. Sedan började jag träna för att bygga upp och stärka kroppen. Yoga och BodyBalance för rörlighet och styrka. Löpning för kondis och endorfiner.

Nu två år senare är jag hur som helst friskare än jag har varit i hela mitt liv. Och det känns grymt att ha preppat inför graviditeten, min egen eftergraviditet och bebisens liv så här långt med den vetskapen.imageFrisk och kry. Och väldigt höggravid.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]