Mias Familjeblogg

Lisebergs-detox

Igår blev det en heldag på Liseberg. Hela familjen + mormor attackerade nöjesparken och fick en underbar dag med lagom lite folk och lagom mycket sol (måndag en vecka innan industrisemestern + halvtaskig väderleksrapport framtagen av pessimistisk väderlekssite = bra recept för en lyckad dag på Liseberg). Barnen åkte som tokar: det blev Lisebergsbanan, Flume Ride, Colorado och slänggungan flera gånger om. Lill-killen strålade som en sol efter att han vågat åka Lisebergsbanan – 2 gånger! Mormor fick hantera snurrattraktionerna för det fixar varken jag eller mannen. Mannen fick recensera nya Helix och skratta loss i Balder. Själv dock. För storkillen saknade en(!) futtig centimeter till den magiska 130 cm-gränsen då man får åka i princip allting. (Vilket i och för sig inte gjorde någonting alls för min del, för man vill ju inte att de åker ‘över sin förmåga’ och blir rädda eller får nackproblem eller nåt…) Och jag åkte inte Helix. Jag fixade bara en enda attraktion och det var Pariserhjulet. Eller nej, två förresten, rulltrappan också. Men så är det väl att gå på Liseberg i vecka 39. Och magen stirrades det på kan jag lova. Jag var nog faktiskt mest gravid på hela Liseberg av blickarna och leendena att döma.imageimageimageimageimageimageimageIdag är det Lisebergs-detox för hela familjen. Det betyder detox av allt det som oundvikligen överdoseras på Liseberg – sinnesintryck, socker och tveksam mat. Igår kväll när vi kom hem slängde jag mig i ett Epsom-bad för att slappna av i mage och muskler och superboostade kroppen med vattenmelon och kokosvatten. Imorse blev det intensiv torrborstning för att jaga igång lymfsystemet, promenad och hela kittet och till frukost blev det en storsats av banan- och mangosmoothie till alla här hemma (förutom mannen som kör 5:2 och har en 2-dag idag). Nu är det ändå läge att ställa in sig på att varje dag kan vara dagen som det där maratonet ska springas. Följs trenden kommer det loppet för min del påbörjas ungefär precis samtidigt som djupsömnen ska påbörjas, dvs tidig natt. Det gör att jag vill tänka lite extra på att komma i säng i tid om kvällarna, att ha bra energinivå i kroppen och att inte vara fullständigt slut när dagen är till ända.imageRekordsnabb återhämtning.imageMycket sånt här idag… En hel tallrik full av vår egen ruccola och spenat. Odlingslådorna har verkligen börjat leverera.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]