Mias Familjeblogg

Fläderdryck och vildhallon

Under helgens triathlon-event stod det helt lägligt en fläder-buske mitt i växlingsområdet. Jag passade såklart på att plocka lite fläderblommor och gjorde sedan en enkel fläderdryck på följande recept som blev klar igår.

FLÄDERDRYCK

  • Ca 15 fläderblommor
  • 2 l kokande vatten
  • 2 ekologiska citroner i tunna skivor
  • 10 tunna skivor ingefära
  • Stevia eller honung eller annat sötningsmedel efter tycke och smak

 

 

Skölj först blommorna noga för att få bort alla småkryp. Varva sedan blommor, skivade citroner och ingefära i en glasbehållare om vartannat och häll över det kokande vattnet. Söta blandningen lite lagom mycket - tänk på att smaka av och att smakerna kommer fram mycket tydligare efter att blandningen har stått till sig några dygn. (Jag använde några kryddmått Stevia denna gången, men det för med sig en liten bismak av lakrits som träder fram rätt tydligt. Hade jag gjort om det hade jag nog använt mig av några teskedar honung istället.) Låt sedan drycken stå och dra i kylen i minst två dygn innan den silas genom en finmaskig sil och buteljeras på glasflaskor. Sedan är det bara att njuta av nygjord sommardryck!imageimageimageTvå flaskor flädersaft blev det som jag späder ut med vatten efter tycke och smak när det är fikadags.

Under gårdagens morgonpromenad hittade jag nästa guldgruva i form av orörda vildhallonsnår med mängder av mogna hallon. Jag plockade en handfull som jag mumsade i mig direkt och fick lite senare på dagen med mig hela familjen tillbaka med rätt utrustning för att plocka lite mer. Jag trodde killarna skulle plocka och stoppa rätt i munnen, men de var supersparsamma och plockade i sina burkar så tillsammans fick vi ihop en rejäl laddning. Jag funderade länge på vad vi skulle göra för gott med dem, men så bestämde vi oss för att bara moffa i oss allihop med grädde till kvällsmat istället. Och det gjorde vi! (Eller ja, jag valde mandelmjölk, men de andra ville ha riktig grädde.) Hur ofta äter man några deciliter vildhallon med grädde till kvällsmat liksom? Sommarlovslyx!imageimageimageimageimageimage


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]