Mias Familjeblogg

Packad väska

Ja, ni läste rätt. Väskan är packad. Vilket är jättekonstigt eftersom jag inte har lyckats packa någon väska inför vare sig första eller andra förlossningen trots att jag gick över tiden med båda. (Lägg nu till att det denna gången är tio dagar kvar innan beräknat datum när jag skriver detta.) Första förlossningen blev ju en igångsättning som trots tidsbokning blev rätt oplanerad (lång historia) så jag hade bara med mig det nödvändigaste, typ handväskan och en tandborste. Andra förlossningen gick så jädra vrålfort att jag blev helt tagen på sängen och inte fick med mig någonting. Jag tror inte ens att vi ringde in till BB den gången. Vi bara körde in. Så båda gångerna har mannen varit hemom och hämtat lite bebiskläder. För något mer behöver man faktiskt inte om man inte stannar kvar. (Eller om man bor oförskämt nära sjukhuset.) Och jag får av någon anledning flyktkänslor från sjukhuset direkt efter förlossningarna så vi har åkt hem så fort vi har fått båda gångerna. Det betyder efter ungefär sex timmar. Förutsatt att allt gått bra alltså. (Bebisen ska typ kissa och får inte ha blivit gul i hyn. Mamman får inte ha feber och man ska ha känt att livmodern börjar dra ihop sig. Om jag minns rätt.) Och jag planerar inte att stanna längre på sjukhuset denna gången heller om jag kan välja.

Hur som, jag har just tvättat igenom alla bebiskläder här hemma och då slog det mig – jag kanske bara ska ta de där två minutrarna det tar att lokalisera de grejor jag vill ha med mig och lägga dem på samma ställe – i en väska? Sagt och gjort, jag har nu valt ut några plagg och en filt till lillebror som jag har packat ner i min yogapåse (den ger bra vibbar). Där ligger de tillsammans med underkläder (en amningsbh + trosor), ett amningslinne, min tandborste och de där viktiga papprena med blodtester. Och två kokosvatten. Det var nog det hela. Behöver vi något mer så får mannen åka hemom igen helt enkelt.imageSå här blev det alltså. Det enda jag behöver komma ihåg att grabba tag i på väg ut från huset är mitt leg för plånboken kan ju inte ligga packad i en väska i (potentiellt) tre veckor… Och så bilbarnstolen.imageDen här söta ekologiska outfiten från Giggle i NY ville jag egentligen packa med mig, men jag tror faktiskt att den blir för stor för lillebror. Den får vänta därhemma istället.

På lördag kommer svärmor hit så då är det helt ok för lillebror att leta sig ut. Det är såklart helt ok för honom att leta sig ut redan nu med, men det kommer innebära lite extra stress för oss kring att fixa barnvakt och hinna in i tid, så ska vi bestämma natten till söndag – exakt en vecka för tidigt? (Åh jag kommer vara så rastlös om jag ska vänta i typ tre veckor till. Tålamod. Tålamod. Tålamod. Och så tänk på de egna orden från tidigare erfarenheter: hellre en bebis i en tung mage några veckor extra än en onaturligt igångsatt förlossning. Han kommer när han är redo.)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]