Mias Familjeblogg

Svärmor på plats

Nu är den sista pusselbiten på plats, dvs svärmor är här. Och sommaren också, med besked. Vi mest badar, slappar, lagar mat och fixar hela dagarna. Jag ser dessutom till att vagga mig igenom mina morgonpromenader, mannen kör pass på gymmet och killarna leker med kompisar eller spelar badminton i trädgården. Det blir ganska mycket matplanering och tid i köket när hela familjen är hemma på semester. Men så härligt det är att ha noll tider och noll datum att passa!

Igår kväll tog vi en promenad till hallonsnåren igen och fyllde på med flera deciliter vildhallon till. Det är liksom svårt att bara låta dem hänga där mogna och fina. Idag blev det därför banan- och hallonmuffins till fikat. Jag använde detta receptet (se lååångt ner i inlägget), utan mjölk, gluten och raffinerat socker, men bytte ut sötningen till en knapp deciliter björksocker istället för en massa kokossocker. Hallonen och bananen sötade tillräckligt. Hallonen strödde jag bara på när smeten redan låg i formarna. Med facit i hand skulle jag nog ha mosat hallonen lite lätt och vänt ner dem i smeten innan jag fördelade i formarna. Man lär så länge man lever... Det blev hur som helst goda muffins och dessutom blev det kvar en hel del hallon som killarna fick mumsa i sig också.imageimageimageBanan- och hallonmuffins innan gräddning.

 

Våra odlingslådor levererar nu ruccola och spenat i en rasande fart så att det täcker in vårt lunchbehov. Första jordgubben är också skördad (räcker dock inte till lunch) och idag hittade vi ett helt gäng ärtskidor som nog är redo att skördas om några dagar.imageimageTill middag idag testade mannen för övrigt det här receptet - en vansinnigt god torskrätt som kvalar rakt in i receptbanken. Utan mjölk och utan gluten (välj bara glutenfritt tillbehör som potatis eller ris). Jag som satt och rensade rabatter var sist in till middagen och hann inte ens fota mästerverket! Slurp sa det så var maten borta från allas tallrikar. Rekommenderas som en lättare sommarmiddag varma sommardagar!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]