Mias Familjeblogg

Låg på energi

Jag var låg på energi redan i måndags. Morgonrundan kändes outhärdligt oskön – jag fick inte luft, jag var för varm, jag kände mig matt, jag hade ont. Under eftermiddagen fick jag sedan spel på alla välvilliga personer som ändå på något sätt kräver min uppmärksamhet och tar min energi. Grannarna som i all välmening skämtar om att det väl är mannen som borde rensa ogräset nu när jag ser ut som att jag ska föda i rabatten (-Vad ska jag göra då? blev min motfråga. -Ligga på soffan! blev svaret. Jo, det hade nog fått tiden att gå fortare… Not.), en massa gulliga vänner som hör av sig på telefon och undrar hur det är men som omedvetet ger mig dåligt samvete för att jag inte orkar prata och som därför mynnar ut i att jag antingen svarar för att inte vara otrevlig fastän jag egentligen inte orkar eller får dåligt samvete för att jag är otacksam över vänskapen, barnens kompisar som klingar på dörren och vill leka och ska känna på magen, kassörskor som frågar, undrar och önskar lycka till, till och med gubbar i hallonsnåren som (också i all välmening) måste påpeka att det nog verkligen måste vara dags att föda snart (alltså jag lovar. Hade jag styrt hade jag redan fött. Det är liksom inte mitt val att göra). Och ALLA kommenterar magen. Tycker de är jätteroliga och jättetrevliga med sina kommentarer. Och allt jag vill är att vara ifred. Jag som vanligtvis har grava sociala cravings nästan jämt har just nu en stark stark känsla av att vilja vara ifred. Slippa prata. Vara tyst. Pula med mitt. Se ut hur jag vill utan att någon kommenterar det. Framför allt vill jag inte utsättas för andras behov av att kommentera min mage. MIN mage.

På eftermiddagen sov jag en stund mitt på dagen (vilket inte hjälpte nämnvärt mot energisvackan) och natten till igår sov jag i riktigt många timmar. Ändå vaknade jag helt utmattad igår. Och nu menar jag HELT utan energi. Värre än dagen innan. Jag till och med behövde gråta en skvätt och bli lite tröstad. Men sedan hände något. Mannen skickade tillbaka mig till sängen. Jag tog med datorn. Och då såg jag att jag hade fått en härlig artikel skickad till mig av en vän. Jag läste och började känna mig inspirerad igen och gjorde som det stod. Jag djupandades, gjorde mina andningsövningar på yogamattan och drack vatten med citron. Sedan hittade jag bästa pepplåten som jag inte hört på flera år och fantastiska natur/löparbilder i en av mina favoritinspobloggar, lyssnade, tittade och sög i mig energi. Sedan fortsatte jag som jag brukar. Jag torrborstade mig. Drack en morgonjuice. Tog en energicocktail av kosttillskott (järn, Q10, D-vitamin). Tog en förmiddagspromenad fastän jag verkligen inte orkade. På eftermiddagen kom bästaste vännerna på besök och jag fick en massa bra peppsnack. Hade helt plötsligt energi till en lång promenad till med sällskap. Badade med hela familjen i den varma sommarkvällen. Ringde en annan vän jag inte pratat med på alldeles för länge. Och hittade äntligen tillbaka till den bra energin. Idag är den kvar. Här som vanligt, som om den aldrig försvann. Irritationen är borta och jag är fixarsugen igen. Men jag har bestämt mig för att ta allting i ytterligare lite lugnare takt i värmen. Gissar att kroppen förbereder sig på vad som komma skall och tvingar mig att sakta ner lite. Så jag gör saker, men jag gör saker väldigt väldigt långsamt, metodiskt och genomtänkt för att vara mig. Och det är ganska gött.

Universe provides. Det du behöver finns alltid rakt under näsan på dig och det uppenbarar sig när du är redo för det. Så säger en vän till mig ofta och det har hon i sin tur fått höra från sin yogalärare. Igår stämde det verkligen. (Och faktiskt nästan jämt).

För dig som känner dig som jag har gjort de senaste dagarna (och kanske också är i vecka 40 och tror att du ska vara höggravid i resten av ditt liv):

Sedan är mitt bästa tips att andas, att dricka, att fortsätta med rutiner, att äta bra, att vila, att prata med en peppande vän. Så hittar energin tillbaka så småningom.imageMorgonrundan har jag tvingat mig ut på även dagar utan energi. Det är liksom 3,5 icke förhandlingsbara kilometrar. imageOch vid vildhallonsnåren kan man fortfarande stjäla sig en liten paus och lite extra energi.


One comment on “Låg på energi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]