Mias Familjeblogg

Allt är förberett

Jag var på kontroll hos barnmorskan imorse igen. Den där kontrollen jag hade hoppats att kanske slippa. Nu har jag två nya tider inbokade istället. Och ett mess i telefonen från den andra tre-barns-yogamamman som hade beräknat datum typ samtidigt som oss och som nu har fått sin lilla tjej. Allt såg i alla fall bra ut med värden och hjärtljud och kurvor, så jag åkte hem och nu väntar jag igen. Här hemma är allt på plats och klart. Så himla mysigt. imageSpjäsläng riggad och bäddad bredvid vår. Hittade ekologiska underlakan här och kunde sedan inte motstå de här påslakanen från Åhléns i ekologisk jersey (t-shirt-tyg), trots att jag hellre hade velat ha vita eller ljusa lakan. Men de var inte i närheten av lika mjuka. För spjälsäng finns påslakanen i rött eller marinblått. För vuxna i grått. Någon kanske minns att jag fick likadana själv i födelsedagspresent så ni kan ju gissa mysfaktorn i sovrummet... imageSkötbord riggat och klart i badrummet. Just det, jag kanske ska packa ner några blöjor i väskan till BB. Eller får man blöjor där? Minns inte riktigt.

imageVagn riggad och klar.imageKläder tvättade och vikta.

 

Det enda som inte riktigt är klart är namnvalet. Alla fyra i familjen har olika förslag. Som tur är är det jag och mannen som är mest synkade. Och som tur är är det inte brist på förslag som är problemet, utan snarare motsatsen.


2 comments on “Allt är förberett

 1. Caroline on

  Ååå så spännande!!!!! Jag kollar in här flera gånger om dagen, tänker att om du nu är så cool och åker hem efter bara nån timme så bloggar du nog ganska snabbt efter att lillen kommit också! 🙂
  Tänk att snart är ni fem i familjen! Så mysigt!
  Håller tummarna att allt ska gå bra, lycka till nu!
  (Och ja, man får blöjor på bb, det är ju “inkörsporten” för både öibero och pampers så den reklamchansen missar dom inte!)
  Kram!

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Tack Caroline! Jag behöver all pepp jag kan få. Varje dag känner jag mig superredo att föda och varje kväll blir jag lite smånervös för att det ska bli just inatt. Jag ska såklart försöka blogga så snart jag kan om läget är stabilt. Kram!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]