Mias Familjeblogg

Efterlängtat regn

Beräknad förlossningsdag idag. Och svärmors födelsedag. Och regn. Regniga dagar har vi inte varit bortskämda med på sistone och jag måste säga att jag tyckte det var skönt efter all sol. Killarna har slappat järnet. Jag har fått lite fart och har donat mest hela dagen – tvättat, bakat fröbröd att frysa in, gjort en födelsedagstårta (med killarnas hjälp), monterat en byrå (med mannens hjälp), storhandlat mat (utan hjälp). Det kändes som att kroppen triggade järnet av några tunga matkassar och jag ska kanske handla lite oftare igen tills bebisen kommer. Mannen har annars tagit över den sysslan helt de senaste veckorna, men det var faktiskt rätt trevligt att gå där i affären och plocka i sakta mak. Och jag kom hem med en massa gott – melon, vindruvor och jordgubbar. Förutom det så har jag vilat och läst lite. Så nu är jag såklart pigg när det borde vara läggdags. Men på det hela taget är det ändå skönt att ha en massa oplanerade dagar hemmavid och bara vara. Vi är inte vana vid det någon av oss, utan semestrarna brukar vanligtvis växla mellan några dagar hemma och några dagar iväg i ett jämnt flöde. Men man vänjer sig snabbt.imageIdag blev det sånt här. Ett pussel om dagen håller hjärnan glad.imageOch sånt här. Minecraft och jordgubbar.imageOch jag fick klä på mig för att kunna visa mig bland folk på Maxi.imageFrysen fylldes med nya gluten- och mjölkfria fröbröd.imageOch födelsedagsbarnet fick en helt vanlig tårta. Nu snackar vi grädde och sockerkaksbotten och hela videvitten. Måste jag säga att den gjorde succé? Första lagret blev banan och grädde mixat. Andra lagret blev hallon och vaniljvisp. Och så grädde och jordgubbar på toppen. Trixet är att pensla bottnarna med t.ex. apelsin- eller hallonsaft och sedan låta den stå några timmar så blir tårtan riktigt riktigt saftig. Tur att det inte är födelsedagsdax varje dag…

Ikväll är mannen iväg hos grannarna och kollar VM-final och jag ägnar just nu söndagskvällen åt att försöka lista ut hur det här med föräldrapenning fungerar. Eftersom man tydligen måste vara kärnfysiker för att reda ut allt rätt så har jag dock bestämt mig för att ge upp för idag. Jag kanske är lite mer kärnfysiker imorgon.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]