Mias Familjeblogg

På bebisfronten intet nytt

Vecka 41 nu och fortfarande ingenting. Men idag är jag i alla fall på ett strålande humör. Och det verkar som att solen har letat sig tillbaka genom molnen.

Igår vaknade jag på ett alldeles fantastiskt uselt humör. Mina första ord var ‘Idag är jag irriterad’ och det var jag. Så hela dagen gick åt till att hålla sig undan från mänskligheten. Jag promenerade, åt, sov, vilade, sov. Hade ont. Förbannade den stora, otympliga magen. Typ.imageTräffade på resten av familjen på väg till lekplatsen på gårdagens runda och höll sällskap en bit. De evakuerade sig sedan ifrån gravidmonstret som behövde vara väldigt mycket ifred i hemmets lugna vrå igår. 

Idag är jag på alldeles precis lika extremt humör åt det bra hållet. Så mycket energi. Glad. Förväntansfull. Det intressanta i det här är att jag vet varför humöret och energin var på botten just igår. Kommer ni ihåg söndagens jordgubbstårta? Socker, mjölk och gluten. Kroppen fick, men ville så uppenbart inte ha, mer än för stunden då alltså. Igår när jag sedan åt bra och helt ren mat igen så kommer baksmälla, irritation och lite lätta detox-symptom som brev på posten. Så förutsägbart när man har börjat genomskåda mönstret. Lägg märke till det nästa gång ni äter socker eller sämre mat – känn efter hur ni mår dagen efter. Huvudvärk? Irriterad? Trött?

Idag på morgonrundan blev jag för övrigt stoppad av världens gladaste koloni-kille, bara något äldre än mig själv. Han ville verkligen prata för han tecknade åt mig att ta av mig hörlurarna och allt. Det visade sig att han var helt fascinerad av min mage och han bara måste få veta när det var dags. Han hade sett mig gå förbi på morgnarna och tyckte det var så roligt att magen inte syns alls bakifrån men sedan är så galen ur alla andra vinklar. Han hade massor med frågor. Är det första barnet? Har magen sett ut så med de andra också? Blir det en kille? Gör det ont? Jag fnissade lite inombords och tänkte att det var tur för oss båda att det var idag han stoppade mig och inte igår. Igår hade han fått en mental snyting. Idag gjorde han mig glad och jag tyckte att han var hur charmig som helst, kolonikillen.

Nu ska vi bygga en cykelramp till killarna. Hepp.imageDe första mogna björnbären har gett sig tillkänna. Aaah. Kanske nästan är godare än vildhallon till och med. Kommer jag missa den stora björnbärsbomben tro?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]