Mias Familjeblogg

Kärlek och känslor

En massa känslor håller på att landa.

Jag klarade av förlossningen. Allt gick bra. Jag hade romantiserat bilden lite (eller är det positivt tänkande?) men jag fixade det och nu tre dagar senare känns det återigen som något som hänt någon annanstans i en annan tid.

Min kropp är min igen och nu är det fokus på att läka. Allt ömmar - livmodern, underlivet, brösten - men jag känner att läkningen redan är igång och går fort. Den första underbara (men lätt skräckfyllda) duschen efter förlossingen markerade starten på den nya tideräkningen - bebiseran. Bortduschat är graviditet, sjukhus och förlossning.

Dagar och nätter flyter samman till en enda tidlös massa där allt kretsar kring basala behov som sömn och mat. Jag är inne på fjärde natten utan sömn. Första natten var det förlossning. Andra natten är helt omöjlig att sova. Bebisandetag. Lungor som piper. Bebis som sover oroligt. Orolig mamma. Toabesök. Törst. Eftervärkar. Sånt. Tredje natten - mjölken rann till. Oh the pain! Känns som ett taskigt utfört plastikjobb. Ser ut som ett också. Feber och tårar. Tog den första smärtstillande tabletten på över två år. Fjärde natten. Bebisens mage ska komma igång efter all mjölk som han hjälpte mig att amma ur igår. Lungorna piper inte längre. Nu skriks det! Ljud som skär som knivar i mammahjärtat.

 

Men alla sömnlösa nätter i världen kan man klara av när man återigen får uppleva känslan av att den mest perfekta lilla bebisen på hela jordklotet har landat i just min famn. Den lenaste bebishuden. Den mest fantastiska bebislukten. Små små händer som griper tag i en med ofattbar styrka. Att få amma igen och att vara en liten människas allt för en stund. De stora kloka ögonen som tittar en rakt in i själen. Den ofattbara kärleken som uppstår till någon som så direkt och självklart tar en plats i familjen som om det aldrig har funnits något annat.

IMG_3115Så här fridfullt sovs det ju mest hela dagarna när mamma och pappa är pigga och brorsorna och deras kompisar leker runt omkring. Så vadå får inte sova?

Så mycket man glömmer. Så mycket man minns.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]