Mias Familjeblogg

Vardagen tar form igen

Det är otroligt vad en natts sömn kan göra. Inatt har vi nämligen sovit. Lillebror är lugn och harmonisk som en filbunke. Fyra dagar har gått sedan han kom till världen och imorse vaknade jag pigg och utvilad. Min kropp har dessutom hittat sig själv igen och nu är det inga jobbiga puckar kvar mer än att jobba sig mot fullständig återhämtning. Idag blev därför dagen då vardagen fick ta form igen. Mannen fick sovmorgon, killarna och jag fick morgonsmoothies, bebisen fick frukost serverad i soffan. Sedan, mina damer och herrar, tog jag en power walk. Helt själv. Med mig själv och min kropp. Behöver jag säga hur fantastiskt skönt det var? En 3,2 kms promenad i rask takt (jämfört med gravidtakt alltså) och sedan 15 minuters skonsam yoga (övningar från gravidyogan med fokus bäckenbotten och knip och andning) har gett mig TRÄNINGSVÄRK. Underbart! Jag ser mig själv snart flygandes fram i löparspåret! (Ni kan vara lugna. Jag vet att man ska vänta med träning i typ sex veckor efter en förlossning och jag har inga intentioner att förstöra min kropp, men nu är jag på g!)imageUtvilad nyvaken mamma.imageSå här skönt avslappnad är jag idag. Och jodå, i det här hemmet får man sova på mage ibland under dagtid när mamma har koll, för det är så himlans gött! Dessutom är jag stark som en oxe och kan lyfta på mitt huvud.

Annars då? Utöver några små ärenden här och var och lite besökare då och då så hänger vi här hemma, så det blir mycket bad, pussel, cykling, kompisar och Minecraft för storkillarna. Väldigt lägligt så byggde ju mannen en cykelramp dagen innan lillebror kom och den används flitigt av alla kvarterets små cykelfantaster. Gatans totala cykelrampssamling uppgår nu till tre. imageDet är fantastiskt att höra lillkillens upplevelse av hur det ser ut när han hoppar jämfört med hur det faktiskt ser ut. I deras värld är det ett berg de flyger över. I verkligheten är det ett två decimeters brädkonstverk. Dock eventuellt kvarterets lyxigaste cykelramp i massiv oljad ek som på grund av ett felskär aldrig fick bli skärbräda.imageAvancerad byggteknik under tillverkningsprocessen.imagePresenter har börjat landa! Plaggen kommer från Kapp Ahls superfina ekologiska babykollektion - newbie.

 

Ett annat major event här hemma var att storkillen tappade (eller vickade loss) sin första tand på lillebrors födelsedag. Som vi har väntat! Han fick sina första tänder (samma som han nu tappade) när han var två månader så de har nu suttit i över sju år. Men så brås han ju på mig som föddes med två tänder... Bra tyckte tandläkaren som menade på att käken hinner växa till sig lite bättre innan de nya stor-tänderna kommer. Plus att de såklart börjar slitas senare.imageSuper- och vrålstolt!

Jag har nu äntligen börjat ta mig i några andra plagg än gravidplaggen och dagens höjdpunkt på klädfronten var att klä på sig normala kläder och åka till Maxi.imageKolla. Normala kläder! Göddigaste byxorna kommer från Lindex.imageOch för att ingen nu ska tro att jag är mirakelåterhämtad från den stora gravid-magen så kommer här en högst osmickrande bild på den hårt arbetande eftergraviditetsmagen. När man rör sig bland folk man inte känner så kan man låtsas att man har en jättesöt liten gravidkula. Folk man känner vet hur magen såg ut för fyra dagar sedan och blir impade ändå. imageNämligen såhär.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]