Mias Familjeblogg

Världens lyckligaste kille

...fick jag hem idag. Lillkillen har haft en av sina bästa dagar någonsin nämligen. För idag var dagen då han fick följa med storebror och storebrors kompis ut på havet med kompisens båt! Kompisen har precis lärt sig att åka vattenskidor (sju år gammal! Men har man en pappa som en gång i tiden var med i landslaget så har man) och ville såklart visa upp det för sin kompis (min Jack), som har varit med dem ute flera gånger tidigare. Och igår fick lillkillen frågan om han också ville följa med. Om han ville! Han var så exalterad igår att han knappt kunde sova. Och idag var han den lyckligaste solkysste salthavskillen jag någonsin sett när han kom hem. Vi har lyssnat hela eftermiddagen på historier om hur de badade från båten mitt i havet, hur man gör när man åker vattenskidor, hur snabbt båten gick osv. Nu önskar han sig egna vattenskidor. Jag försökte förklara att man inte bara behöver vattenskidor utan att det också krävs en båt för att kunna åka, men det tyckte han inte var några problem alls. Han lade helt sonika till båt till önskelistan också.

Eftersom killarna var iväg hela dagen passade jag och mannen på att träna i omgångar. Jag tog en extra lång (och snabb) power walk (notera att jag nu efter graviditeten har börjat kalla promenaden för power walk. Det stämmer väldigt bra överens med hur det känns mentalt i jämförelse med mina tunga gravidrundor nämligen), tränade ett ordentligt yogapass och gjorde några stretch och knipövningar. Mannen stack till gymmet och tränade sitt. Sedan blev jag supersugen på att börja springa och googlade på 'löpning efter förlossning'. Det tog mig rakt in till den här fabulösa sidan! Jag insåg snabbt att oavsett hur pigg jag känner mig så är löpträning inte det jag ska ägna mig åt för tillfället. Nej, det är såklart mina djupa magmuskler jag ska fokusera på. Så jag laddade direkt ner MammaMage-appen till min telefon och körde ett första träningspass på den enklaste nivån idag. Nu jäklar ska det knipas och spännas djupa magmuskler och tränas rätt så att jag kan börja springa så snart det bara är möjligt igen.imageJag susade förbi bondgården så snabbt idag att jag knappt hann fota. Kände mig vrålstark.imageKanske beror på att jag började dagen med den här lätta frukosten. En färskmixad grape- och ingefärajuice.imageMed den här vyn valde jag att göra knipövningar och MammaMage-övningar. I soffan utomhus alltså.imageAlla vi som var hemma fick träna idag. Mannen tränade nackstyrka med lillebror.imageOch efter sitt träningspass får man slappa.

 

Nu är det läggdags och jag har precis avslutat dagen med en efterrätt. Jag är uppenbart hungrigare än vanligt och varvar de vanliga måltiderna med mängder av mellanmål bestående av frukt, grönt och nötter. Men nu ikväll slog sötsuget till och jag botade det med en chokladbanan och en kopp grönt te med lite honung och cashewmjölk. Skar en banan itu på längden, tryckte i några rutor av en bra mörk choklad, värmde alltihop i mikron på låg värme tills chokladen smält och strödde till sist en nypa havssalt över. Mmmmmm.image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]