Mias Familjeblogg

Grön seger

Jordskredsseger på hemmaplan! Låt mig förklara.

Barnen har länge gillat mina smoothies (de kallar dem till och med världens godaste råkade jag överhöra en gång i en konversation med en kompis => stolt mamma) och de dricker minst en per dag. Det gör att de får i sig bra med frukt & bär och en massa andra nyttigheter så som linfröolja, chiafrön, krossade linfrön och nötmjölk, beroende på vad jag väljer att ha i. Däremot har jag inte lyckats få dem att acceptera (=dricka) mina gröna juicer. Trots att jag under ganska lång tid (några månader) har använt massor av de trix som gavs i den här toppen-artikeln här på Kurera igår. De har hjälpt mig juica, de har smakat lite vid flera tillfällen, de ser mig dricka det hela tiden, vi har pratat om vad som är i osv osv.

Igår hände dock något med lillkillen. Det vände. Vid frukosten ville han smaka på eget initiativ och drack mer än den sedvanliga lilla klunken. Vi pratade om hur bra det är för hela kroppen med spenat o selleri o gurka o avokado (det stod visserligen i artikeln att man inte skulle prata om det men strunt samma. Det funkade för oss) och på kvällen, då kom han spontant och frågade mig om han kunde få lite av min juice. Och sedan drack han upp allt som var kvar! Det var minst 2-3 dl. Wihooo! Jag blir så sjukt glad! Om de kan lära sig att dricka gröna juicer kommer framför allt mängden gröna bladgrönsaker de får i sig att öka dramatiskt, för det får jag dem inte att tugga i sig. Imorse frågade han efter mer så idag blir det till att juica igen för att rida på framgångsvågen. One down. One to go. Storkillen står på tur…imageLön för mödan när lillkillen äntligen hittade tjusningen med de här gröna mästerverken. Nu gäller det bara att det håller i sig.

En annan seger, fast mer åt det gula hållet, är det att de ekologiska bananerna nu uppenbarligen säljer bättre än de giftiga på vår Maxi och nu har blivit uppgraderade till bästa säljytan. Jag upptäckte det, inte genom att läsa på skylten, utan genom att gå fram till den vanliga säljplatsen för eko-bananer, plocka upp en klase och tänka ‘Jädrarimej vad giftiga de här eko-bananerna känns’, börja leta efter eko-klistermärket och först när jag inte hittade det, lyfta blicken och börja läsa på skyltarna. Då såg jag vad som hade hänt. Det känns sjukt bra tycker jag. För det innebär att de som inte tänker efter huruvida de köper giftiga bananer eller inte nu med större sannolikhet plockar upp en klase eko-bananer i alla fall. Dessutom, för att köpa giftiga bananer måste man alltså nu medvetet tänka ‘Nej, jag väljer nog hellre de giftiga bananerna idag’ och gå runt till den mindre bra säljplatsen och hämta dem. Vem gör det liksom? Nej, jag tror att giftiga bananer snart är historia!image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]