Mias Familjeblogg

Snabbmat och modellflygplan

Ikväll var jag ensam med alla tre barnen när mannen var iväg lite längre än ett gympass för första gången. Eftersom det var över middagstid så hade vi förberett middagen. Barnen fick köttfärssås och jag köpte godaste snabbmaten till mig själv – sushi! Det finns en riktigt riktigt bra sushi-restaurang här i Helsingborg som heter RåEpok och som gör jättegoda nytolkningar på sushi (såväl som traditionella). Men det fina är att de enbart serverar icke-rödlistad fisk. Ett bra snabbmatsval helt enkelt.

Lillebror skötte sig för övrigt exemplariskt hela kvällen genom att somna efter en halvtimmes amning och sedan sova alla tre timmar mannen var iväg. Jag hann till och med juica ny grönjuice. Och ja, lillkillen drack idag igen. Jag undrar om han går på ren viljestyrka (han vill bli stark av spenaten) eller om han verkligen tycker om den. Tiden lär utvisa det.imageBästa sushin i stan.imageMin favvo är lax-nigiri. Surprise!

Annars idag har vi tagit igen oss. Både fredag och lördag blev intensiva. I fredags åkte vi hela familjen på den första utflykten tillsammans. Picnic i skogen och sedan span på modellflygfältet intill där det övades konster inför en flyguppvisning på lördagen. Killarna fick sitta på första parkett och kolla när proffsen körde sina tvåmeters radiostyrda flygplan i diverse konster över himlen. De var mer än exalterade kan jag lova.imageSpan efter plan!imageHittat. imageVill röra! Så mycket kli i fingrarna hos vissa mindre individer i familjen.

På lördagen åkte mannen och killarna tillbaka till flygfältet och kollade på den riktiga showen medan jag och lillebror gick på födelsedagskalas/sommarfest hos en granne och kollega. Vi stannade i några timmar och trots att bebisen inte var vaken mer än någon halvtimme så var han helt slut när vi kom hem och somnade som en stock. Han vaknade dock lite tidigare imorse, vilket gjorde att jag låg klarvaken från halv sex (bebisen somnade såklart om igen lagom tills jag hade vaknat ordentligt), så trots att jag egentligen hade planerat in en vilodag så det blev en power walk idag också. Jag får helt enkelt ta vilodag imorgon istället.imageDen här boken, som jag själv har fått i present och inspireras av i köket, valde jag att ge bort i present till födelsedagsbarnet som är inne på raw food. Hon blev jätteglad.imageOch paketet blev så här fint. Kolla in kortet! Kan även användas som bokmärke.imageKalaset var ett väldigt avslappnat trädgårdskalas med nakna barn i vattenspridaren och sånt, därav den väldigt avslappnade outfiten. Magen drar ihop sig helt fantastiskt bra och bli mindre och mindre för varje dag som går. Jag ska fixa ett profilkort och visa upp min nya slimmade silhuett inom kort…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]