Mias Familjeblogg

Barnfritt – eller snarare barnlöst

Igår blev vi delvis barnlösa. Mormor och morfar hämtade upp de stora killarna och tog med dem till sommarstället på Öland för resten av veckan. Kvar här hemma är alltså jag och mannen och en sovande bebis. Känns väldigt lyxigt att ha egentid med varandra här hemma även om det blev märkligt tomt märkligt fort. (En del av mig vill dessutom med till Öland och klättra på raukar och bada i havet och promenera i skogen och springa längs med vattnet. Men så är det ju det där med att jag ju varken bör bada eller springa än…)

Första dagen ensamma var vi ohyggligt slappa för att vara oss, men la tid och energi på det som är skönt att göra i lugn och ro. Mannen lagade god middag, jag tog en lång promenad, yogade och ammade oändligthetslånga pass i soffan (jag lät lillebror somna på mig hela tiden för det är ju bara så himla mysigt. Att sitta med en sovande bebis i famnen är dessutom lite svårare när hela familjen är hemma, så jag passar på). Sedan såg vi en film. Idag blir det nog lite mer action.imagePower walk selfie.imageVarenda dag på rundan ställs jag inför valet att 1. Svika naturen och låta mogna björnbär förgås på kvisten eller 2. Sumpa min Runkeeper-tid med några minuter och plocka de där bären. Jag sumpar konsekvent min tid.imageGårdgens middag som jag fick välja. Kikärtsbiffar (byt vetemjöl mot bovetemjöl) och svart bönröra gjord på blötlagda svarta bönor, kapris, vitlök, ingefära och rapsolja. Smakar gudomligt!imageMin frukost imorse. Nybakade bovetefrallor med fikonmarmelad och cashewsmör, färskpressad grape- och ingefärajuice och grönt te.imageMannens frukost. Tomat- och spenatomelett.imageHur är det möjligt att vara så himla gosig undrar min mamma varje dag. Här nästan luras jag lite. Det ser ut som att jag är vaken, men egentligen så halvsover jag med ögonen lite lätt öppna. Lurigt va?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]