Mias Familjeblogg

Bönor och björnbär och bröllopsdag

Vi fortsätter att njuta av lugna dagar med oceaner av tid samtidigt som vi får en massa härliga bilder skickade på barnen från ett soligt Öland. Det svåra med att helt plötsligt ha en massa tid är att prioritera bland de miljontals aktiviteter man vill göra. Klart verkar dock vara att vi båda här hemma prioriterar träning och mat (mat är vi faktiskt tre som prioriterar) så just nu är det mycket promenader och knipövningar och gymbesök och diskmaskinstömningar (efter köksaktiviteter alltså).imageVi fick äntligen skördat i odlingslådorna som har skrikit efter uppmärksamhet den senaste veckan. Gissa vad vi äter till lunch? imageRätt svar: spenat och haricot verte. Till det blev det rökt makrill och bönröra som fanns i kylen.imageSamtidigt på Öland…

Sedan har det blivit en del promenerande både med och utan vagn. På tjugo minuters promenadväg hemifrån har vi en av stans absolut bästa fiskbutiker. Kalle som hade planerat finmiddag igår tyckte det var roligare att köpa skaldjuren där än på Maxi, så vi passade på att ta en promenad med vagnen. Vi kom hem med hummer och havskräftor som hamnade på grillen, marinerade med riktigt goda kryddblandningar. Hummern med vitlök och persilja. Havskräftorna med dillfrön och fänkålsdill.

Jag råkade tidigare under dagen kläcka ur mig att jag tycker att man själv bör kunna med att döda de djur man väljer att äta. (Det tycker jag i praktiken, men jag lever tyvärr inte efter det själv. Jag borde följdaktligen bli vegetarian. Jag äter dock otroligt lite kött och alltid noga utvalt = ekologiskt. Men fisk och skaldjur, det äter jag gärna. Jag har dock svagt hjärta även för dem och har svårt för mitt eget statement så här i efterhand. Det var tyvärr lite för ärligt även för mig själv.) Hur som, mannen tog mig på orden och köpte med sig en levande hummer som han fick nogsamma instruktioner av fiskgubben kring det humanaste sättet att förvara och ta livet av.imageVi hade tur och äntrade en tom fiskbutik ungefär två minuter innan fyra andra sällskap stormade in.imageEn massa massa gott hos Fiskrökeriet på Ättekulla.924564_586538774797285_580218253_nDen stackars hummern.

Någonstans mitt i planeringen kom vi på att vi hade en riktigt fin flaska champagne i kylen från det där Blocket-köpet i påskas och vi bestämde oss helt sonika för att göra middagen till vår bröllopsdagsmiddag för att fira vår 10-åriga bröllopsdag som inträffar nästa vecka. Det kommer nämligen bli svårt att få till något liknande på den faktiska dagen när alla är hemma i huset igen. Lillebror bestämde sig dock för att han ville vara med och fira istället för att sova, så jag käkade skaldjur med en hand medan han låg och ammade på andra armen. Men gott och mysigt blev det!imageFinmiddag lagad av min egen mästerkock. Och ingen behöver oroa sig för glaset med champagne. Det var otroligt drygt och räckte länge.

Imorse gav jag mig iväg innan killarna vaknade och plockade björnbär. Tyvärr tog jag inte med mig tillräckligt stora byttor för att få med mig mer än hälften av de massiva björnbären jag hade spanat in. Vi får se om jag kanske måste ta en tur imorgon igen.imageMmmmm.imageGissa vad den här morgonens smoothien var gjord på? Björnbär och banan såklart!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]