Mias Familjeblogg

Grillad tonfisk och mumsig chokladkaka

Lillebrors återfunna djupare sömn var nog mest en lyckosam slump som råkade tajma med killarnas hemkomst från Öland. Igår ammade han nämligen mer eller mindre hela dagen, förutom under en långlur på förmiddagen, precis lagom för mig att hinna power walka och yoga.

Men mycket tid med sovande bebis på magen innebär att man får mycket läst, både i böcker och på datorn. Speciellt när det regnar ute och vagnen (den andra sömngeneratorn) står bäst stilla inomhus. Så medan mannen och de stora killarna har roat sig med ett nytt projekt – en nyinstallerad flygsimulator på datorn som förberedelse inför en inbokad modellflygplanslektion – så har jag alltså suttit i soffan och läst bloggar, inspirerats av recept och kikat igenom foton från den senaste veckan. Jag hittade bland annat det här guldkornet till middag som jag har missat att blogga om: en enkel och supergod grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa. Utan mjölk och gluten såklart. imageFotot var inte det som var guldkornet som ni kanske ser… Rätten var.

Sedan blev jag väldigt sugen på att baka efter att ha läst det här inlägget och sett bilder på Mias raw-muffins, och eftersom jag länge har velat testa cashewkräm/cashewgrädde i bakrecept passade jag på att göra en variant på kaka idag med krämen som utgångspunkt. Både botten och krämen blev toppen och kakan blev supergod! Chokladig, luftig, krämig och mastig, allt på en och samma gång.imageKolla in skönheten! Uppifrån ser man förstås inte den fluffiga och goda chokladbottnen. Men den är där under, jag lovar.imageVid avsmakning gav barnen tummarna upp, men sedan ville de ändå inte ha någon kaka efter maten. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Jag och mannen gav i alla fall kakan ett riktigt högt betyg båda två.

Fluffig och saftig chokladbotten

 • 3 ägg
 • 3 msk kokosmjölk
 • 1 banan
 • 3 msk smält kokosolja
 • 2 msk agavesirap
 • 1 dl rismjöl
 • 1/2 dl hasselnötsmjöl
 • 4 msk kakao
 • 4 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1/2 tsk salt

Vispa ihop de blöta ingredienserna och bananen fluffigt och blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Blanda sedan ihop allting och fördela jämnt i en rund smord och bröad kakform. Jag penslade formen med kokosolja och bröade med hasselnötsmjöl. Grädda i mitten på ugnen i 170 grader tills botten är torr. Det tog ungefär åtta-tio minuter.

Krämig och maffig cashewkräm

 • 2 1/2 dl cashewnötter
 • 1 dl flytande kokosolja
 • 1 dl vatten
 • 1 msk vaniljpulver
 • saften från 1/2 citron

Mixa väl. Bred sedan ut cashewkrämen över kakbottnen och kakan är klar!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]