Mias Familjeblogg

Golf med killarna

Jag gillar att låta killarna testa en massa olika aktiviteter nu när de är små så att de så småningom kanske hittar något de verkligen tycker om. Jag vill inte att de ska sitta som 15-åringar och önska att de fick testa på något som de då känner sig för gamla för att testa på. (Nej, tonåringar är inte gamla, men de är ofta väldigt medvetna och gillar inte alltid att utsätta sig för saker de inte redan är bra på. En kollegas tonårsdotter vägrade åka med på familjens första skidsemester för att hon inte ville skämmas i backen eftersom hon aldrig hade åkt skidor!)

Nu är jag inte så naiv att jag tror att lösningen är att låta dem testa allt för att bli bra på allt, utan jag tänker mer att man kan påverka attityden så att de kanske blir öppna och nyfikna inför olika aktiviteter och att det inte känns så främmande att testa på nya saker framöver. Att de lär känna sin kropp i olika miljöer liksom. Lite boll, lite vatten, lite is, lite hjul, lite racket, lite kropp, lite musik, lite kreativ improvisation osv. Och även om de inte hittar sin grej så kanske de i alla fall slipper den ångest som vissa känner inför friluftsdagar i simhall eller ishall (jag har en vän som fortfarande i vuxen ålder inte sätter sin fot i ishallen).

Hur som helst, killarna har fått testa på golf. Jag är inte speciellt intresserad av golf själv, men både mor- och farföräldrar är golfbitna. När killarna var med mormor och morfar på Öland fick de gå en tredagars golfkurs och de älskade det. Här hemma ville de himlans gärna öva vidare så idag åkte hela familjen till golfbanan där vi träffade upp med svärfar. Killarna var överlyckliga. Och jätteduktiga! Efter en spann på driving rangen fick även mannen upp ett ordentligt sug i sin gamle golftarm. Vi får se om det håller i sig. Jag vet inte om just golf är den mest lämpade sporten för nyblivna trebarnsföräldrar rent tidsmässigt…imageimageimageimageMan kanske tror att man behöver en massa grejor för att barnen ska kunna testa på golf, men det räcker egentligen med två klubbor (en driver/utslagsklubba och en putter som man kan köpa för en knapp hundring styck), några bollar och lite golfvett. På golfbanan kan man sedan slå på driving rangen eller öva utslag, bunkerslag, chippa och putta på övningsområdet, även utan medlemsskap. Kul!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]