Mias Familjeblogg

Ute på landet

Vi har varit ute på landet hos några vänner och hälsat på. De har ett sådär riktigt idylliskt lantställe som ligger ute i skogen intill en fin sjö. Där har vi fiskat, badat, åkt båt, sovit i sovsäck och gjort sånt som gör att man känner sig nära naturen och i sitt rätta element.imageimageimageimageIgår tog vi en lång skogspromenad. När vi var som längst hemifrån började det hällregna. Och då menar jag sådär så att det kändes som att himlen öppnade sig. Och det höll i sig hela vägen hem. Vi var alla blöta så att kläderna gick att vrida ur. Barnen (och faktiskt även vi vuxna) tyckte det var hysteriskt kul när vi väl insåg att det inte var någon mening att försöka hålla sig torra eller ens skynda sig hem. Vi var bara väldigt tacksamma att lillebror sov så gott i sin vagn för det var inte svårt att se den lätt kaotiska synen framför sig hur jag skulle behöva sätta mig och amma en skrikande bebis på en sten i skogen mitt i hällregnet.imageHällregn. Ser ni båten mitt i sjön? Det är alla barnen (med vuxet sällskap) som inte behövde köra en barnvagn runt sjön.imageLite blött. I båten såväl som runt om. imageI skogen såg vi bland annat det här. Ett träd som typ hade ätit upp en sten.imageGenomblöt-och-halvspringandes-i-skogen-selfie. Jag var blöt ända in på underkläderna som befann sig under ett par tights, under en omlottkofta.imageKvällsgrillning i våra sista torra kläder. När vi sedan började åka båt igen blötte vi ner även dem och det var då det började bli svårt på klädfronten...

I och med landet-vistelsen så har lillebror sovit sin första natt hemifrån. Det gick strålande och han väckte ingen annan än mig och Zeb trots att vi sov många personer på få kvadrat. Imorse sov han längst av alla och blev uppvaktad som värsta kungligheten.imageGod morgon bebisen! Dags att vakna.

 

Nu är vi hemma igen, myggbitna, trötta och nöjda. Och påklädda. I och med gårdagens hällregn som vi inte riktigt hade packat för så tog de torra kläderna slut rätt fort och resten av tiden har vi gått klädda i diverse ihopplockade outfits som fanns att ta till. (Storkillen fick exempelvis åka hem i bara kallingarna.)

Jag älskar lantställen och skulle gärna ha ett själv, men det kräver såklart en investering i både tid, pengar och energi som inte finns just nu. I nuläget är vi dessutom väldigt bortskämda med vänner och familj som har fritidsställen på riktigt härliga platser, så det får vänta. Men nu är förrådet lite påfyllt igen i alla fall.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]